Политика | Николаев, 25 Ноября, 2022

Керівник Миколаївської обласної варти Кукуруза розказав про роботу організації та перші дні оборони Миколаєва

Свежие новости: Керівник Миколаївської обласної варти Кукуруза розказав про роботу організації та перші дні оборони Миколаєва

Керівник Миколаївської обласної варти Микола Кукуруза згадав про перші дні роботи організації, коли почалося повномасштабне вторгнення, та розказав про діяльність добровольців зараз, коли Миколаївська область втрачає статус прифронтової зони.

Про роботу Миколаївської обласної варти Микола Кукуруза розповів на каналі НІС-ТВ.

- Коли почалася війна мені почали телефонувати друзі, товарищі-співробітники і почали запитувати, що будемо робити. Тим паче це був континент такий, якого вже не приймали військкомати, з різних причин: хто хворий, хто вже у відставці, кому вже віком не можна, - розповів Кукурудза.

За його словами, найстаршим добровольцем став 71 річний експрацівник патрульно-постової служби міліції. Як зазначив очільник Миколаївської обласної варти, на момент повномасштабного вторгнення, у більшості з добровольців, була лише мисливська зброя, саме з нею миколаївці і прийшли захищати місто.

- Першим серйозним таким завданням було транспортування танків. При нашій допомозі та з допомогою одного з підприємства Миколаївської області, були правильно задіяні тягачі та було перевезено 35 одиниць броньованої техніки та танків безпосередньо, тоді, коли вони були потрібні, - згадав Кукуруза.

Він розказав про те, як під час перебоїв зі звʼязком, саме Миколаївська обласна варта оброблювала сигнали про правопорушення та відпрацьовували з поліцією ці сигнали. Долучилися добровольці і до охорони правопорядку на вулицях.

- Зараз ми займаємося безпосередньо охороною об'єктів критично важливої інфраструктури. Це, наприклад, водоканал, склади з гуманітарними вантажами, підприємства які потребують охорони, - розповів він.

За словами очільника Миколаївської обласної варти, добровольці приймали участь і у бойових діях.

- Трофейну зброю, якої дуже багато на нашому напрямку було, коли люди приходили до нас, ми ставили відразу на облік, забирали в збройну кімнату. Це не твоя зброя, вона вже є державною, на обліку, - розповідає про правила у Миколаївській обласній варті Кукуруза.

Поділився Кукуруза і думкою про те, чи вважав він, що Миколаїв – проросійське місто. Він сказав, що ніколи не думав, що миколаївці чекають на росіян. На його думку, робити висновок про те, як голосували миколаївці за проросійські партії не дуже вірно, тому що підтримка таких політиків йшла від пенсіонерів, а ті мали ностальгічні настрої. На думку Кукурузи, потреба в роботі організації не зникне і після завершення війни. Адже багато питань потрібно буде вирішити для налагодження життєдіяльності області.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости