Общество | 23 Февраля, 2024

Кабмін погодив індексацію пенсій в березні

Свежие новости: Кабмін погодив індексацію пенсій в березні

Кабінет міністрів ухвалив рішення про індексацію пенсій майже на 8% з 1 березня 2024 року.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

- Сьогодні уряд ухвалює рішення про індексацію пенсій з 1 березня цього року. Це вже третя індексація за час повномасштабної війни. Пенсії буде підвищено майже на 8%. Середній розмір підвищення становитиме 322 гривні, а середня пенсія зросте до 5717 гривень. Розмір підвищення розраховується на основі інфляції та зростання середньої зарплати в Україні, - сказав Шмигаль на виїзному засіданні уряду у Львівській області.

За його словами, індексація торкнеться понад 10 мільйонів громадян, зокрема 9,5 мільйонів цивільних пенсіонерів, майже 600 тисяч пенсіонерів силових відомств і майже 100 тисяч “чорнобильців”.

Крім того, з 1 квітня буде автоматичний перерахунок пенсій для 654 тисяч працюючих пенсіонерів з урахуванням оновленого страхового стажу.

- Також у 2024 році, вдруге поспіль, буде здійснено індексацію найнижчих пенсій. Тобто, незважаючи на всі виклики, на всі труднощі, ми продовжуємо підтримувати наших людей. Не просто здійснюємо індексацію, а й розширюємо її периметр, - підсумував Шмигаль.

Крім того, з 1 березня буде проіндексовано щомісячні страхові виплати для 161,4 тисячі потерпілих та осіб, які мають право на щомісячні страхові виплати в разі смерті потерпілого.

“Також з 1 березня буде проіндексовано на 8% пенсії 20,8 тисяч науковців, державних службовців, працівників органів місцевого самоврядування”, - повідомили в Міністерстві соціальної політики.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости