Криминал | 14 Августа, 2022

Журналісти встановили командирів російського найманця, який катував і стратив бійця ЗСУ

Свежие новости: Журналісти встановили командирів російського найманця, який катував і стратив бійця ЗСУ

Російським воєнним злочинцем Очуром-Суге Монгушем, який відрізав геніталії і стратив полоненого українського військового, командують двоє російських найманців з підрозділу «Ахмат». Їх звати Дмітрій Кобрєєв і Міхаіл Чілінгарян.

Журналісти «Слідства.Інфо» проаналізували десятки відеозаписів та сотні фотографій, де фігурують найманці з цього підрозділу та безпосередньо садист Монгуш. Виявилося, що командує цим підрозділом росіянин Дмітрій Кобрєєв з псевдонімом «Кобра».

Рамзан Кадиров представляє Кобрєєва як тимчасово виконуючого командира полку «Ахмат». Він також зʼявляється на різних пропагандистських відео і представляється як керівник спецпідрозділу. Ідентифікувати справжню особу «Кобри» нам вдалося за допомогою програм з розпізнавання обличь, пошуку у російських соцмережах та архівних веб-сторінках.

Кобрєєв ідентифікує себе як «кадирівця», кричить на відеозаписах «Ахмат — сіла!» та інші характерні лозунги. При цьому, він не має жодного стосунку до чеченського народу, оскільки є звичайним військовим найманцем, який брав участь у різних військових конфліктах на боці окупаційної армії Росії. У своїх старих інтервʼю Кобрєєв розповідав, що воював на боці Росії під час війни в Грузії.

Після цього, навесні 2014-го року, Кобрєєв у складі «казачества» приїхав до Криму, де допомагав окупаційній армії РФ анексувати український півострів. За кілька місяців, Дмітрій Кобрєєв долучився до терористичного угруповання «Новоросія», де разом з іншими бойовиками вчиняв злочини і воював проти української армії.

В окупованому Донецьку Дмітрій Кобрєєв одружився з українкою Юлією Поддуєвою, яка змінила своє прізвище на Кобрєєва.

Безпосереднім командиром тувинця-садиста Очур-Суге Монгуша є, ймовірно, росіянин Міхаіл Чілінгарян. Він вказаний у сюжетах російської пропаганди як «заступник командира підрозділу Ахмат». Також ми помітили, що Чілінгарян та садист Монгуш регулярно зʼявляються разом на відео.

У своїх соцмережах Чілінгарян вказує, що навчався у Пензенському артилерійському інженерному інституті.

Аналітики української команії «Мольфар» знайшли документи з російських баз даних, згідно з якими Чілінгарян тривалий час працював у Росгвардії Ростовської області. На знайдених нами відео чітко видно його шеврон, який ідентичний саме шеврону Росгвардії.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости