Общество | Николаев, 19 Апреля, 2023

Журналісти показали, як миколаївські фермери оброблюють свої поля

Свежие новости: Журналісти показали, як миколаївські фермери оброблюють свої поля

270 тисяч гектарів полів на Миколаївщині цього року не будуть засіяні через бойові дії, які проходили в області. Проте інші придатні до посівної терени Миколаївщини вже обробляються. У багатьох випадках фермери по можливості самі розміновують свої поля, адже саперів не вистачає, а площі великі.

Пані Тамара повернулась до свої домівки з чоловіком лише у березні цього року - ні господарства, ні будинку ні, фермерських угідь. Все, що нажили за останні десятиріччя, усе згоріло від російських снарядів.

- Пшениця була посіяна, скільки праці ми туди вклали, трактор, комбайн наймали, солярку купували, нічого не зібрали, - розповідає жінка.

Серед порослих бадиллям полів виринають чорні клаптики свіжозораної землі - фермери-відчайдухи своїми силами розмінували поля.

- У мене земля тут теж, обробляю, ходили самі ж розміновували, культивація і будемо сіяти, - каже фермер Роман.

Території великі і сапери просто фізично не встигають навіть її об'їжджати, не те що розміновувати. Все, що могли ці фермери-одноосібники зібрали голіруч, самі ж і переорали на свій страх і ризик.

- Страшно виїжджати у поле, а хто там знає, що там іще є. Те що знаходили, повитягували, зносимо до кінця поля, а потім забираємо, - розказують фермери.

Своїми силами вони ремонтують, що можуть.

- Не було жодного скла, самі склили, відновлювали КАМАЗи, ще треба відновити сівалку, відновлюємо все своїми руками, - кажуть господарі.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости