Криминал | Николаев, 9 Января, 2024

Жителя Миколаєва відправили до в’язниці за роботу на блогера, пов’язаного з ФСБ

Свежие новости: Жителя Миколаєва відправили до в’язниці за роботу на блогера, пов’язаного з ФСБ

Мешканця Миколаєва засудили до дев’яти років позбавлення волі за співпрацю з Росією. Він передавав представнику ФСБ інформацію про Сили оборони України.

Про це повідомляє  Служба безпеки України .

Засудженим соратником є ​​33-річний мешканець Миколаєва, якого російська спецслужба дистанційно залучила до співпраці одразу після початку повномасштабного вторгнення РФ.

“До уваги” ФСБ він потрапив через свої неодноразові висловлювання у прокремлівських Telegram-каналах на підтримку загарбників.

Зловмисник намагався виявити місця тимчасового базування штабів ЗСУ та основні маршрути пересування військової техніки українських захисників.

Він здійснював дорозвідку ворожих прильотів після масованих повітряних атак РФ на територію області.

Такі розвіддані були потрібні окупантам для коригування повторних ударів по місцевій інфраструктурі. Для комунікації з ворогом інформатор використовував популярний месенджер, а передачу відомостей здійснював як текстових повідомлень.

У СБУ зазначили, що чоловік був частиною агентурної мережі ФСБ, яка була знешкоджена на початку жовтня минулого року в Миколаївській області.

Тоді внаслідок багатоетапної спецоперації кіберфахівці СБУ затримали 13 ворожих поплічників, які розвідували позиції Сил оборони та коригували повітряні удари РФ по регіону.

Всі вони були на прямому зв’язку з проросійським блогером Сергієм Лебедєвим (відомішим під псевдонімом “Лохматій”), який ховається в Донецьку і працює на ФСБ.

На підставі зібраних доказів суд визнав фігуранта винним за фактом несанкціонованого поширення інформації про направлення, переміщення зброї, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, скоєного в умовах військового стану.

Йому призначив йому 9 років ув’язнення. Це вже шостий вирок суду щодо учасників цієї агентурної мережі ФСБ.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости