Криминал | Николаев, 4 Января, 2024

Жителька Миколаївщини втратила ₴30 тисяч після дзвінка про «допомогу» від міжнародної організації

Свежие новости: Жителька Миколаївщини втратила ₴30 тисяч після дзвінка про «допомогу» від міжнародної організації

ш

Про це повідомили у поліції Миколаївщини.

Зі слів 54-річної жительки Чорноморської територіальної громади, на її мобільний телефон надійшов дзвінок від невідомого, який запропонував отримати соціальну допомогу від нібито однієї з міжнародних організацій. Для цього заявниці потрібно було натиснути всього одну цифру, під час телефонної розмови. Виконавши умову співрозмовника, грошові кошти з банківських карток жінки в сумі 29 тисяч 884 гривні були списані.

За вказаним фактом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 КК України («Шахрайство»). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до восьми років.

Поліція вкотре закликає громадян бути пильними та обережними під час спілкування із незнайомцями. Не надавайте невідомим свої особисті дані або реквізити рахунку. Не поспішайте проводити будь-які операції за вказівками співрозмовників.

Щоб захиститися та перевірити справжність оголошення: на офіційних державних (неурядових, волонтерських) ресурсах (із верифікацією) впевнитись, що така виплата існує і ви підпадаєте під критерії отримувачів таких виплат; звертайте увагу на наявність протоколу HTTPS, особливо, якщо на такому ресурсі вводяться відомості щодо банківських карт або інших платіжних інструментів; уникайте будь-яких форм вводу інформації про банківську картку, її авторизаційні дані (логін, пароль особистого кабінету від онлайн банкінгу) на будь-яких сайтах. Якщо в цьому все ж є необхідність – користуйтесь вказаною функцією тільки на відомих вам сайтах, при цьому перевіряйте їхню автентичність.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты