Криминал | Николаев, 9 Апреля, 2022

Житель Миколаївщини зберігав вибухонебезпечні предмети, які збирав після ворожих обстрілів

Свежие новости: Житель Миколаївщини  зберігав вибухонебезпечні предмети, які збирав після ворожих обстрілів

Вкотре нагадуємо, що будь-які нездетоновані боєприпаси становлять пряму загрозу життю і здоров’ю! Ні в якому разі не торкайтесь їх. Знешкодити снаряди можуть тільки фахівці. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

До відділення поліції № 4 Миколаївського районного управління надійшло повідомлення від жителя одного із сіл колишнього Вітовського району Миколаєва про те, що він зупинив свого односельця, який на тачці віз до свого домоволодіння артилерійські снаряди.

На місце події негайно прибули слідчо-оперативна група та вибухотехнічна служба поліції. 

Під час огляду поліцейські виявили у місцевого мешканця чотири порохові гільзи, один кумулятивний артилерійський постріл, один 122 мм осколково-фугасний постріл, а також порох. 

Після чого правоохоронці, за процесуального керівництва Миколаївської окружної прокуратури,  провели огляд території домоволодіння чоловіка, де виявили ще порох загальною вагою близько 7 кг. 

Домовласник розповідає, що за допомогою пороху мав оборонятися від ворога, а снаряди тягнув додому, щоб у полі не валялися.

 Знайшов він це все у полі біля села.

Усі вибухові пристрої поліцейські вилучили, вживаються заходи щодо їхнього знищення. 

Спеціалісти вибухотехнічної служби ГУНП встановили, що боєприпаси знаходились на бойовому взводі і могли в будь-який момент здетонувати, завдавши шкоди не лише громадянину, а й мешканцям села.

За вказаним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст. 263 КК України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами», що карається позбавленням волі на строк до семи років. Вирішується питання щодо повідомлення чоловікові про підозру.

 

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты