Происшествия | 15 Марта, 2018

Із Броварів до Києва запустили безкоштовний автобус, але влада його заборонила

Свежие новости: Із Броварів до Києва запустили безкоштовний автобус, але влада його заборонила

У Броварах з’явився безкоштовний громадський автобус, який возить пасажирів до Києва. Це соціальний експеримент, мета якого – створити альтернативу маршруткам і зрозуміти, чи готове суспільство вирішувати транспортні питання власним коштом.

Водночас Київпастранс, який має надавати транспортні послуги і з яким уклали договір координатори проекту, відмовляється випускати автобус на рейс.


“Після трьох успішних ранкових рейсів Київпастранс просто відмовився випускати автобус ввечері 12 березня”, – розповів один із координаторів проекту Андрій Саук.

Проект придумали жителі Броварів Максим Польща, Андрій Саук та Максим Карпюк. Для цього вони запустили кампанію краудфандингу. З моменту анонса запуску було зібрано 7 873 грн. Надалі він мав фінансуватися донорськими внесками або пожертвуваннями пасажирів. Щодня робота такого автобуса обходиться в 5800 грн.

Автобус розрахований на 100 місць. Він курсував зранку з 6:00 до 9:00 і ввечері з 17:00 до 20:00. У майбутньому мав їздити цілий день.

Источник:  Хмарочос

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости