Криминал | 17 Апреля, 2023

ISW: москва посилює ЧВК "Вагнер" для захоплення Бахмута

Свежие новости: ISW: москва посилює ЧВК

Незважаючи на те, що існують міжусобиці між російським Міноборони і засновником ПВК "Вагнер" Євгеном Пригожиним, бойовиків "Вагнера" посилюють сучасними засобами для захоплення міста Бахмут.

Про це повідомляє ISW.

В огляді вказується те, що новина про перепризначення командувача повітряно-десантними військами Росії Михайла Теплінського свідчить про те, що Міністерство оборони Росії прагне тісніше співпрацювати з групою "Вагнера", щоб завершити захоплення Бахмута, незважаючи на очевидну напруженість у відносинах між Пригожиним і керівництвом Міноборони.

Крім того, зазначають експерти, Пригожин також зменшив свої відверті нападки на Міністерство оборони в останні дні.

Також російські військові блогери повідомляють, що сили "Вагнера" використовують танки Т-90 в Бахмуті, що свідчить про те, що російське керівництво виділило ПВК більш сучасні засоби для захоплення міста.

Аналітики вказують на те, що російське військове командування, схоже, все більше перекладає відповідальність за наступальні операції в Україні на повітряно-десантні війська Росії.

На думку експертів, малоймовірно, що Теплінському вдасться відновити попередній статус ПДВ як елітного підрозділу через значні втрати в Україні.

 

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости