Политика | 14 Апреля, 2024

Іран загрожує Ізраїлю новим «сильнішим» ударом

Свежие новости: Іран загрожує Ізраїлю новим «сильнішим» ударом

Іран пригрозив Ізраїлю потужним ударом, якщо ізраїльська влада завдасть ударів у відповідь після масованої атаки в ці вихідні. Тегеран заявив, що Іран лише відповів на ізраїльський напад на посольський комплекс у столиці Сирії Дамаску 1 квітня.

"Ісламська Республіка Іран без вагань скористається своїм невід'ємним правом на самооборону, коли це буде потрібно. Якщо ізраїльський режим знову зробить якусь військову агресію, відповідь Ірану, безсумнівно, буде сильнішою і рішучішою",цитує  CNN заяву посла та постійного представника. ООН Аміра Саїда Іравані.

Посилаючись на самооборону проти неодноразових військових агресій Ізраїлю, Іравані сказав, що ударів було завдано саме у відповідь на ізраїльську атаку 1 квітня на дипломатичні об'єкти в Дамаску, які, на думку Ірану, були там.

Іран стверджує, що цей напад порушив міжнародне право і спричинив загибель семи іранських військових радників, включаючи ключових командирів Корпусу вартових іранської революції.

У заяві також критикують Раду Безпеки ООН за "нездатність підтримувати міжнародний світ", дозволяючи Ізраїлю "порушувати" встановлені міжнародні норми та "нагнітати" регіональну напруженість.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости