Политика | 24 Ноября, 2016

Хто організував побиття студентів на Майдані

Свежие новости: Хто організував  побиття студентів на Майдані

У своєму документальному фільмі американський режисер Олівер Стоун звинуватив Арсенія Яценюка і Сергія Льовочкіна в організації побиття студентів на Майдані.

Російське телебачення показало документальний фільм скандально відомого американського режисера Олівера Стоуна "Україна у вогні". В одному з епізодів фільму стверджується, що побиття студентів на Майдані 30 листопада 2013 року було організоване Арсенієм Яценюком і тодішнім головою адміністрації президента Сергієм Льовочкіним.

Як стверджують автори фільму, в ніч перед самим побиттям Льовочкін кілька разів дзвонив Яценюку і говорив про необхідність "зачищення" Майдану від мітингувальників. "Я не віддавав наказу бити людей на Майдані, ми розуміли, що акція згортається. Дати такий наказ міг тільки Попов. А Попов підпорядковувався Льовочкіну", – каже в інтерв’ю колишній міністр МВС Віталій Захарченко.

Президент-втікач Віктор Янукович в інтерв’ю Оліверу Стонуну також стверджує, що нічого не знав про наказ застосувати сили проти протестувальників. За словами Януковича, він не бачив у цьому протесті реальної загрози своїй владі.

Автори документального фільму роблять висновок, що побиття студентів було організоване лідерами опозиції для активізації дій на Майдані. Без такої активізації протестні акції могли затухнути і зійти нанівець. 

 

Источник: ua1.com.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости