Политика | 8 Марта, 2020

Хто ефективніший у Раді: жінки чи чоловіки?

Свежие новости: Хто ефективніший у Раді: жінки чи чоловіки?

До складу Верховної Ради IX скликання входить 87 жінок та 336 чоловіків. Та якщо порівняти середній показник ефективності їхньої законотворчої діяльності на одну особу, то народні депутатки випереджають народних депутатів і за кількістю зареєстрованих законопроєктів, і за кількістю прийнятих.

Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала кількість законопроєктів, до складу авторського колективу яких входять жінки. А також скільки таких законопроєктів були успішними, тобто прийнятими з початку роботи парламенту до 6 березня 2020 року.

Так, у парламенті було зареєстровано законопроєктів з авторками – 1464, з яких 152 були прийняті. В авторів цей показник становить 5102 зареєстрованих та 413 прийнятих законопроєктів відповідно.

Та якщо порахувати середню кількість законодавчих актів на одну людину, то виходить, що у народних обраниць показник зареєстрованих законопроєктів становить 16,8%, з яких 10,4% були прийняті. Натомість народні обранці зареєстрували в середньому 15,2% законопроєктів на одного, з яких 8% були прийняті.

  • Читайте больше на нашем Telegram-канале. Присоединиться к нему можно ЗДЕСЬ

Нагадаємо, що відповідно до нового виборчого законодавства кількісний склад парламенту має зрівнятися в контексті представництва обох статей через закріплену гендерну квоту. Адже у частині 12 статті 154 Виборчого кодексу йдеться: «Під час формування загальнодержавного та регіональних виборчих списків партія повинна забезпечити присутність у кожній п’ятірці (місцях з першого по п’яте, з шостого по десяте і так далі) кожного виборчого списку чоловіків і жінок (не менше двох кандидатів кожної статі)». 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты