Общество | Николаев, 28 Октября, 2023

Героєм України посмертно став кримчанин, який визволяв Миколаївщину від окупантів

Свежие новости: Героєм України посмертно став кримчанин, який визволяв Миколаївщину від окупантів

Президент Володимир Зеленський посмертно присвоїв звання Герой України Святославу Алексапольському, який загинув під час визволення Миколаївщини від окупантів.

Про це повідомив Офіс Президента України.

Зеленський передав орден «Золота Зірка» рідним Героя України, молодшого сержанта Святослава Алексапольського. Воїн загинув від осколкового поранення в серпні 2022 року на Миколаївщині, коли під вогнем ворожої артилерії надавав медичну допомогу пораненому командиру бойової групи.

Святослав був уродженцем міста Саки у Криму, фанатом сімферопольської “Таврії”. Воював в АТО, під час повномасштабної війни увійшов до складу добровольчого підрозділу «Бузький Гард». Згодом цей підрозділ став розвідвзводом 220-го батальйону 126-ї окремої бригади територіальної оборони. Святослав Алексапольський обіймав посаду командира розвідувального взводу. Він загинув у бою 29 серпня 2022 року між Новогригорівкою та Любомирівкою Миколаївської області.

“Воїн власним прикладом підняв підрозділ для прориву на заключному етапі штурму противника. Побачивши, що частина бойової групи знаходиться під масовим обстрілом та завагалась, не досягнувши 50 метрів до ворожих окопів, внаслідок важкого поранення свого командира, Святослав прийняв мужнє рішення прийти на допомогу побратимам. В цьому бою отримав не сумісні з життям осколкові поранення від касетного снаряда”, - розповідають про Алексапольського.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости