Политика | Николаев, 19 Марта, 2023

Генералу Марченку забороняли давати коментарі та погрожували переведенням з Миколаєва, - нардеп

Свежие новости: Генералу Марченку забороняли давати коментарі та погрожували переведенням з Миколаєва, - нардеп

На генерала Дмитра Марченка, який організував оборону Миколаєва, чинився тиск із Міністерства оборони, щоб він не давав коментарів ЗМІ.

Про це в інтерв'ю сказав народний депутат, секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

Про це він розповів у рамках коментаря ситуації з командиром батальйону 46-ї окремої аеромобільної бригади Анатолієм Куполом, який повідомив The Washington Post про низьку підготовку та великі втрати військовослужбовців ЗСУ. Після чого десантно-штурмові війська розпочали службову перевірку щодо нього, Купола ще й понизили на посаді. Він заявив про тиск і бажання звільнитися.

— Це не вперше, коли військових карають за їхні висловлювання. Подібна ситуація була з генералом Марченком. Пам'ятаю, як йому прямо дзвонили з Міністерства оборони та забороняли на початку війни влітку давати коментарі. Безпосередньо вище керівництво Міноборони на рівні заступників телефонувало і говорили про те, що його буде знято з посади в Миколаєві або перекинуто на інший напрямок. Щоб він не розповідав, що там було, і як це відбувалося.

Мабуть тому, що він після того, як брав участь у звільненні Миколаєва, отримав велику підтримку населення, зокрема у південному регіоні. Мабуть, це було комусь не дуже вигідно.

Я знаю такі приклади, коли телефонували і забороняли. Думаю, тут те саме питання, - прокоментував Костенко.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты