Общество | Снигиревка, 18 Сентября, 2017

Фоторепортаж: Близько 300 снігурівчан пройшли 10-денні військові навчання

Свежие новости: Фоторепортаж: Близько 300 снігурівчан пройшли 10-денні військові навчання

16 вересня завершилися 10 денні військові навчання з територіальної оборони, у якому взяло участь 278 осіб. Цілий тиждень члени підрозділу територіальної оборони вивчали військову справу на полігоні в/ч №3039 Національної гвардії України біля села Новогригорівка Миколаївського району, після чого повернулися на рідну Снігурівщину, щоб вже на практиці закріпити отримані знання. Про це повідомляє прес-служба Снігурівської РДА.

У складі загону територіальної оборони Снігурівського району у військових навчаннях взяли участь представники районної державної адміністрації, районної ради, міської ради, сільських рад, працівники освіти, представники багатьох установ, організацій, приватних підприємств, а також інші небайдужі мешканці району у складі 9 взводів та одного додаткового взводу матеріально-технічного забезпечення. На початку навчань на полігоні 90 наших земляків прийняли Військову присягу на вірність українському народові. З цією знаменною подією, хлопців привітав т.в.о. військового комісара Миколаївського обласного військового комісаріату Віктор Мамчур та вручив грамоти.

Після урочистостей хлопці отримали зброю та відправилися на заняття згідно розкладу. Для навчання особового складу було залучено представників Центру тактико-спеціальної підготовки «Булат». Досвідчені інструктори поділилися власним бойовим досвідом на заняттях з організації охорони блокпостів в умовах проведення АТО, тактичної, тактико-стройової підготовки, інженерної підготовки та тактичної медицини.

Під час заняття з організації охорони блокпостів в умовах проведення АТО інструктори Центру ТСП “Булат” з позивними “Скеля-1” та “Скеля-2” розповіли про основні принципи організації та облаштування блокпостів, правила дії пропускного режиму, деякі особливості психології поведінки правопорушників та злочинців, порядок огляду автомобільного транспорту. Також, інструктори пояснювали, що потрібно робити при нападі на блокпост та давали відповідні рекомендації а також показали ефективні прийоми фізичного впливу на порушників. Дуже цікавими були заняття з тактичної підготовки у інструкторів з позивними “Іріс-1”, “Іріс-2” та “Іріс-3”, на яких хлопці ознайомилися з теорією підготовки та ведення бою, на практиці навчились майстерно володіти автоматом АК-74, зокрема вести вогонь в різних положеннях: стоячи, з коліна, лежачи.

На заняттях з тактико-стройової підготовки інструктори з позивними “Гроза-1” та “Гроза-2” навчили хлопців основам скритного висування на рубіж, перехід в атаку, розгортання в бойовий порядок, подання умовних сигналів членам групи. На практиці були відпрацьовані вправи по переміщенню на полі бою групами.

Також, чималий інтерес викликали заняття з інженерної підготовки, на яких інструктор з позивним “Грім” показав присутнім різні види вибухових речовин, гранати, міни (починаючи від протипіхотних і закінчуючи протитанковими), розповів про правила поводження з вибухівкою. Крім того, хлопцям показали способи підготовки та встановлення протипіхотних, протитанкових, кумулятивних, дистанційних мін та мін направленої дії. На практиці були показані багато видів розтяжок а також хитрі способи мінування різних речей та об’єктів. На заняттях з тактичної медицини у інструктора з позивним «Док», хлопці вчилися надавати першу допомогу при пораненні а також евакуювати пораненого з поля бою. Також, під час навчань проводилися стрільби з автомата АК-74, пістолета Макарова та метання гранат. Інструктори побажали, щоб ті знання, які отримали хлопці на полігоні, ніколи не знадобилися.

Друга фаза навчань з територіальної оборони пройшла безпосередньо в місті Снігурівка. З 14 по 16 вересня особовий склад загону територіальної оборони успішно виконав завдання з охорони важливих об’єктів району – будівель райдержадміністрації, управління каналів Інгулецької зрошувальної системи, військового комісаріату, залізничного мосту та ін.

В ході навчань було імітовано напад ворожої диверсійно-розвідувальної групи на вищевказані об’єкти з використанням шумових учбових гранат та стрілецької зброї. Тому, члени загону тероборони швидко згадали набуті навички на полігоні, і як результат – незважаючи на невеликі умовні втрати,усі члени ворожої ДРГ були знищені.

Завершилися навчання святковим концертом, на якому також були присутні голова райдержадміністрації Інна Бойко, голова районної ради Тетяна Мезіна, заступник т.в.о. військового комісара Миколаївського обласного військового комісаріату полковник Роман Токаренко, керівник апарату РДА Наталія Сокульська, перший заступник міського голови Олег Поскрипка та військовий комісар Снігурівського району Богдан Ткачук. Артисти Снігурівського РБК та учасники художньої самодіяльності привітали із завершенням навчальних зборів підрозділів територіальної оборони, дарувавши пісенні вітання. За сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, рішучі та професійні дії під час проведення навчальних зборів, полковник Роман Токаренко нагородив військовозобов’язаних Снігурівського загону територіальної оборони почесними грамотами від обласного військового комісаріату. Снігурівська районна державна адміністрація висловлює щиру подяку приватним підприємцям, керівникам підприємств, сільським головам, Центру тактико-спеціальної підготовки «Булат» та всім небайдужим, хто відгукнувся за надану допомогу в організації проведення бойового злагодження.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости