Политика | 4 Декабря, 2022

Фігурант секс-скандалу, архімандрит Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП став єпископом

Свежие новости: Фігурант секс-скандалу, архімандрит Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП став єпископом

У Свято-Пантелеймонівському соборі в Києві в неділю відбулась архієрейська хіротонія, тобто висвячення в єпископи архімандрита Никити (Сторожука), секретаря Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП.

Про це повідомляється на сторінці Чернівецько-Буковинської єпархії у Facebook.

Хіротонію звершив предстоятель УПЦ МП київський митрополит Онуфрій (Березовський) при співслужінні чернівецького митрополита Мелетія (Єгоренка). Дійство відбулося у Феофанії, особистій резиденції Онуфрія.

Варто зазначити, що 23 листопада синод УПЦ МП призначив архімандрита Никиту єпископом Івано-Франківським та Коломийським – замість митрополита Серафима, який утік до росії.

Як відомо, минулого тижня у Мелетія і Никити в Чернівцях відбулися обшуки, під час яких СБУ виявила докази наявності у Мелетія російського громадянства.

Окрім того, Никиту СБУ заскочила під час інтимної близості з 17-річним хлопцем, який співає в місцевому хорі.

Сам Никита у відеозверненні поскаржився, що оперативники СБУ увірвались в приміщення єпархії, вивели всіх з кімнат, приставили до стіни, роздягнули й фотографували.

3 грудня стало стало відомо, що Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом виявлення ноутбука з дитячою порнографією під час обшуків на території Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП. За інформацією LB.ua, фігурантами справи є керівник Чернівецько-Буковинського єпархіального управління митрополита Мелетій (Єгоренко) та секретар архімандрит Никита (Сторожук).

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости