Общество | Вознесенск, 4 Апреля, 2019

Фейк, «джинса» та маніпуляції. Вознесенці навчалися правильно оперувати інформацією у ЗМІ

Свежие новости: Фейк, «джинса» та маніпуляції. Вознесенці навчалися правильно оперувати інформацією у ЗМІ

Чи кожен з нас може відрізнити правдиву інформацію від фейкової? Що таке «джинса» та як відбувається маніпуляція через засоби масової інформації? Розгорнуті відповіді на ці питання отримали учасники сьогоднішнього тренінгу «Факти та фейки, джинса та маніпуляції у ЗМІ» від Миколаївського Центру розвитку місцевого самоврядування.

Присутні висловили свої очікування: «Прийшла на тренінг для того, щоб підвищити свою медіакультуру», «Хочу розпізнавати та захистити себе від маніпуляцій у ЗМІ», «Цікаво як правильно донести правдиву інформацію до читача». Всі ці очікування мала на меті задовольнити радниця з питань комунікацій МЦРМС Юлія Почебут.

Учасники тренінгу розбирали такі поняття, як «факт», «фактчекінг», «газетна качка», «джинса». Також до перегляду були представлені фото та відео матеріали, де присутні мали змогу проаналізувати: як саме відбуваються маніпуляції через ЗМІ, в яких новинах використано «джинсу» та з якою швидкістю розповсюджуються саме фейкові новини на просторах інтернету.

Наприкінці заходу присутні подякували за цікавий тренінг Юлії та виявили бажання частіше збиратися на подібних зустрічах для отримання фідбеку з питань комунікацій.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости