Экономика | 25 Марта, 2020

Фермерів звільнили від податку на землю під час карантину

Свежие новости: Фермерів звільнили від податку на землю під час карантину Фермерів звільнили від податку на землю під час карантину

За період з 1 березня по 30 квітня 2020 р. не нараховується та не сплачується плата за землю (земельний податок та орендна плата за землі державної та комунальної власності) за земельні ділянки, що перебувають у власності або користуванні, у т.ч. на умовах оренди, фізичних або юридичних осіб, та використовуються ними в госпдіяльності. 

Відповідне послаблення передбачає Закон України від 17.03.2020 р. №533-IX, який діє із 18.03.2020 р.

Ним же передбачено мораторій на перевірки, зміни в оподаткуванні та лікарняні під час карантину.

«Проте склалося так, що податкові декларації з плати за землю за 2020 р. вже подані платниками податків. Однак змінами, які вносить Закон № 533, передбачено, що для зменшення податкових зобов'язань з плати за землю за період з 1 березня по 30 квітня 2020 р. платники мають право подати уточнюючу податкову декларацію, в якій мають відобразити зміни податкового зобов'язання з сплати плати за землю за відповідні місяці. Таким чином, зменшення податкових зобов'язань по платі за землю за березень-квітень 2020 р. для юридичних осіб буде здійснюватися виключно шляхом подання платниками податків уточнюючих податкових декларацій», — зазначається у повідомленні.

Що стосується ФОП, то в частині нарахування та сплати земельного податку та орендної плати вони прирівняні у правовому статус до юридичних осіб-суб'єктів підприємницької діяльності. Якщо ФОП мають правовстановлюючий документи на земельну ділянку, такі особи також самостійно обчислюють розмір плати за землю (земельного податку та орендної плати) шляхом подання податкової декларацї.

Якщо право на земельну ділянку оформлено на ФОП, то така особа має право подати уточнюючу податкову декларацію, в якій відобразити зміни податкового зобов'язання зі сплати плати за землю за березень-квітень 2020 року. Звільнення не поширюється на фізосіб-громадян, не суб'єктів підприємницької діяльності, оскільки норми, які вносить Закон №533, передбачають, що звільнення стосується лише земельних ділянок, які використовуються у госпдіяльності.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты