Общество | Южноукраинск, 12 Февраля, 2018

Фахівці Южно-Української АЕС діляться з колегами досвідом з поглибленого розуміння впливу людського чинника

Свежие новости: Фахівці Южно-Української АЕС діляться з колегами досвідом з поглибленого розуміння впливу людського чинника

Представники Запорізької та Хмельницької атомних станцій, а також Дирекції ДП «НАЕК «Енергоатом» з 7 по 9 лютого знайомляться з результатами проміжного етапу впровадження на ЮУАЭС проекту «Підвищення безпеки АЕС за рахунок поглибленого розуміння впливу «людського чинника». Цей проект входить до програми «м'якої допомоги» Євросоюзу ІСЯБ (Інструмент співпраці в області ядерної безпеки; англ. - INSC).

- Колеги з інших станцій змогли дізнатися, які зміни відбулися на Южно-Українській АЕС з початку впровадження на нашому майданчику проекту, що передбачає використання досвіду з урахуванням впливу людського чинника, який реалізовується впродовж трьох років, - уточнює заступник начальника навчально-тренувального центру ВП ЮУАЕС Дмитро Шаміс. Головна мета приїзду фахівців з інших АЕС - спостереження за процесом навчання керівників середньої ланки та керівників змін з застосування нових підходів, викладених у впровадженому в грудні 2017 року документі ВП ЮУАЕС «Інструменти керівника з запобігання помилок персоналу та покращення діяльності підпорядкованого персоналу». На фінальній фазі проекту, в яку ми увійдемо в травні-червні цього року, вже зможемо показати, як функціонує система з використання «людського чинника» в комплексі.

Приступивши до трирічної реалізації проекту «Підвищення безпеки АЕС за рахунок поглибленого розуміння впливу людського чинника», Южно-Українська АЕС стала пілотною станцією в компанії. Робота передбачала передачу міжнародних напрацювань з обліку впливу людського чинника на безпеку енергоблоків, ознайомлення вищої ланки управління АЕС з кращими практиками, вдосконалення системи розслідування та обліку подій, пов'язаних з  людським чинником, у тому числі розробку єдиної бази даних з обліку таких подій, а також комплекту настанов з впровадження цього інформаційного продукту.

Начальник відділу психолого-педагогічного та фізіологічного забезпечення ХАЕС Іван Ковалінський зазначає, що тематика, в рамках якої на ЮУАЕС зустрічаються фахівці трьох вітчизняних атомних станцій, важлива для всіх майданчиків. «Яке б обладнання не експлуатувалося, хто б на ньому не працював, у результаті ми приходимо до того, що відповідальність лягає на людину. І людський чинник враховувати треба обов'язково, - підкреслює він. - Я багато чув про нові методи навчання, які використовує Южно-Українська АЕС. Вони - піонери в цій царині і, зокрема, в тематиці незвинувачення персоналу».

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты