Общество | Вознесенск, 22 Апреля, 2019

ЄС модернізує лікарню у Вознесенську: що в цьому для вознесенців?

Свежие новости: ЄС модернізує лікарню у Вознесенську: що в цьому для вознесенців?

З вересня 2015 року у Вознесенськуза грантові кошти Європейського союзу проводять масштабну енергомодернізацію лікарні. Може здатись, що вигоди від цього проекту стосуються лише лікарні, проте це далеко не так. Тож які позитивні наслідки впровадження такого проекту може дати кожному вознесенцю?

Перша з вигод досить глобальна. До модернізації міська рада кожного року витрачала на енергоресурси для лікарні (а це і електрика, і вода, і тепло) сотні тисяч гривень. Головна мета проекту, який впроваджує Фундація польсько-української співпраці ПАУСІ спільно з Вознесенською міською радою, - зниження енергоспоживання в двох будівлях лікарні до 62%. При цьому обрані були поліклініка та педіатричне відділення – найбільші енергоспоживачі лікарні. 

Щороку місто буде витрачати на енергію для лікарні суттєво менше грошей. Різницю ж воно зможе використовувати для розвитку міста. Це, в свою чергу, буде працювати на користь всіх мешканців та гостей Вознесенська.

Ще одна вигода теж є «технічною». Будівлі лікарні модернізують комплексно, з використанням сучасних європейських технологій та якісних матеріалів. Це прямо вплине не тільки на те, скільки будівлі споживають тепла або води, а й на те, яка температура буде в приміщеннях, яким повітрям будуть дихати люди абощо. В поліклініці, наприклад, щодня буває більше 1300 відвідувачів! Недогріви або перегріви будівлі, високий рівень вуглекислого та навіть чадного газу – все це вкрай негативно впливає на самопочуття та здоров’я людей. Модернізація систем опалення та вентиляції призведе до суттєвого покращення всіх цих параметрів та, як наслідок, самопочуття відвідувачів та робітників лікарні.

Також можна відмітити, що технічні рішення, які використовують при модернізації лікарні, місто зможе застосувати в інших будівлях. Насправді, воно вже це зробило: приклади – школа № 8 та дитячий садок № 14. 

Працює Ресурсний центр з енергозбереження. Він безкоштовно консультує вознесенців щодо збереження енергії в побуті та правильної енергомодернізації своїх осель. Нагадуємо, що отримати консультацію будь-який бажаючий може за адресою: м. Вознесенськ, вул. Пушкінська, 3, або за телефоном: 0661849724.

В будівлях лікарні проходить інформаційна кампанія з енергозбереження. Кожен мешканець Вознесенська може отримати безкоштовні інформаційні матеріали із корисними порадами з енергозбереження. Таким чином, кожен бажаючий може дізнатися, як суттєво скоротити свої щомісячні платіжки.

Окрім цього, двічі на рік у Вознесенську проводяться Дні та Тижні сталої енергії. В цей час у місті проходять різноманітні заходи: навчальні екскурсії, семінари, екологічні акції тощо. Всі вони направлені на інформування вознесенців про ефективне використання енергії та турботу про довкілля.

Тож проект, що за кошти ЄС та Вознесенської міської ради впроваджують у місті, не настільки обмежений у своїй меті та наслідках. На перший погляд може здатися, що у виграші тільки лікарня. Адже ж саме її модернізують? От значить, що їй і буде добре. 

Але ж ні. У виграші – кожен мешканець Вознесенська. Бо загальна мета як проекту, так і Плану дій зі сталого енергетичного розвитку, в рамках якого його реалізують – енергоефективність не тільки однієї лікарні. Мета – енергоефективність всіх вознесенців.

Користуйтесь послугами Ресурсного центру з енергозбереження, беріть участь у Тижнях та Днях сталої енергії, дізнавайтесь про засоби збереження енергії в повсякденному житті. Відвідуйте оновлену лікарню. І споживайте енергію з розумом.

Довідково: З 1 вересня 2015 року Фундація ПАУСІ офіційно розпочала реалізацію проекту “Зниження рівня енергоспоживання в будівлях лікарні м. Вознесенськ”. Метою зазначеного Проекту є активізація виконання Плану дій зі сталого енергетичного розвитку в м. Вознесенськ, демонстрація можливостей здійснення подібних проектів в рамках Угоди мерів, досягнення скорочення енергоспоживання до 62% в будівлях Вознесенської міської лікарні. Проект фінансується за кошти Європейського союзу з частковим фінансуванням Вознесенської міської ради.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты