Экономика | 29 Июля, 2017

Експерти порівняли ціни на овочі в Україні та ЄС

Свежие новости: Експерти порівняли ціни на овочі в Україні та ЄС

Порівняно з сусідніми країнами, що входять до Євросоюзу, в Україні виявилися одні з найнижчих цін на овочі. Проте варто враховувати, що й середня зарплата в Україні набагато нижча. Про це повідомляє генеральний директор Української асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці у Фейсбук.

Експерти порівняли  ціни в супер- та гіпермаркетах України та країн ЄС.

Ціна на капусту в Україні далеко не сама низька. Румун зараз заплатить за кілограм капусти у супермаркеті 9,9 грн., литовець – 11,2 грн., естонець – 11,8 грн. Українцю прийдеться викласти за неї вже 12 грн. Ще дорожче прийдеться сплатити в Угорщині – 19,7 грн., і в Польщі – 21,2 грн.

"Тому якщо брати капусту, то констатуємо, що дорожчати вже нікуди, тому що зростання ціни приведе до напливу більш дешевої європейської", - зазначає Олексій Дорошенко.

Кілограм картоплі в Україні обійдеться у 7 грн., у Польщі вже у 10,6 грн., Литві – 16,6 грн., в Естонії – 16,6 грн., в Угорщині – 23,6 грн. Цього разу найдешевша картопля виявилася в Україні.

В румунському супермаркеті кілограм моркви можна купити за 10,5 грн., а в нас за 11 грн. Далі за рівнем цін йде Польща, де морква обійдеться у 14,1 грн. В Угорщині треба буде заплатити 19,7 грн., у Литві – 20,9 грн., а в Естонії 29,6грн.

"Таким чином ми є країною низького достатку, але вже не є країною низьких цін, якщо навіть наша головна страва – борщ – в нас коштує не дешевше, ніж у сусідів", - констатує гендиректор асоціації Олексій Дорошенко.

Він зазначає, що ціни на овочі в Україні дорожчими за європейські не будуть, бо одразу з ЄС почнеться експорт цих продуктів.

 

За матеріалами: ТСН

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты