Культура | Вознесенск, 19 Апреля, 2017

Екскурсія школярів Вознесенської ЗОШ №7 ТОВ «КВІНТО»

Свежие новости: Екскурсія школярів Вознесенської ЗОШ №7 ТОВ «КВІНТО»

Щоб знайти головну справу свого життя необхідно оволодіти інформацією про перспективні, конкурентноспроможні на сучасному ринку праці професії. 19 квітня Вознесенський міськрайонний центр зайнятості організував професіографічну екскурсію для учнів 9 класу Вознесенської ЗОШ № 7 на товариство з обмеженою відповідальністю «КВІНТО» яке займається вирощуванням молодняка свійської птиці. Захід проходив в рамках проведення профорієнтаційної акції «Миколаївщина професійна» яка проводиться Вознесенським МРЦЗ серед учнівської молоді міста та району.

Протягом екскурсії учні ознайомились з історією створення підприємства «КВІНТО», яке почало свою діяльність в ще 1996 році і на сьогодні займає значну ланку в експорті молодняка птиці курей, гусей та качок в кожний куточок України.

З особливою увагою школярі слухали керівника підприємства Сергія Петровича Ковальчука, який розповів про специфіку роботи підприємства, особливості утримування і годівлі птиці для створення врешті решт продуктивного заплідненого яйця, яке згодом буде інкубуватися. Адже ТОВ «Квінто» вирощує молодняк птиці виключно з яєць, що виробляються на їхній же птахофабриці. Потужності підприємства вражають: два цехи інкубаторної станції, цех підрощення молодняка для подальшого продажу, дві птахофабрики курей, качок та гусей для забезпечення виробництва власними інкубаційними яйцями.

Учасники екскурсії дізнались також про необхідний температурний та світловий режим, вибір правильного харчування, санітарні вимоги до утримування та вирощування домашньої птиці. Але головне, що весь цей процес від відбору та закладки яєць до інкубатору до сортування та вакцинації вже новонароджених курчат учні мали нагоду побачити наочно.  З великою зацікавленістю спостерігали за клопітливою роботою птахівників, яка, як то кажуть, кипіла в руках. Учні активно задавали питання, особливо щодо можливого працевлаштування на підприємстві. Так, на ТОВ «КВІНТО» сьогодні працює 85 осіб за такими професіями як птахівник, продавець, охоронник, водій, оператор інкубаторно-птахівничої станції тощо.

Екскурсія школярам дуже сподобалась, адже вони вперше на власні очі побачили цікаві виробничі моменти інкубаторно-птахівничої станції. Вірогідно, що дехто з відвідувачів замислився над тим, щоб у майбутньому  набути необхідний  фах та працювати на ТОВ «КВІНТО».

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты