Политика | 9 Июля, 2022

Екс-регіонал Ківалов здійснив таємний візит до Молдови, де зустрівся з митрополитом, пов’язаним з рф

Свежие новости: Екс-регіонал Ківалов здійснив таємний візит до Молдови, де зустрівся з митрополитом, пов’язаним з рф

Колишній нардеп від Партії регіонів Сергій Ківалов відвідав Молдову, де зустрівся с митрополитом Кишинівським Володимиром, який пов’язаний з рф.

Президент «Одеської юридичної академії» Ківалов 17 червня о 7:33 ранку перетнув державний кордон з Молдовою через пункт пропуску Старокозаче на автомобілі Ленд Крузер. Разом з Ківаловим країну залишив ректор університету Костянтин Громовенко.

Ківалов з Громовенко приїхали до Кишинева та оселились у готелі Vispas Hotel Chisinau, а о 16 годині за гостями до готелю приїхав мікроавтобус і доставив їх до резиденції митрополита Кишинівського та всієї Молдови Володимира. На території митрополії Ківалов перебував близько шести годин і повернувся до готелю опівночі. Ківалов з Громовенко повернулись в Україну вже наступного дня.

Жодних згадок про візит до Молдови та про зустрічі в Кишиневі на сторінках Ківалова у фейсбук немає. Немає згадок про візит Ківалова і на сайті Православної церкви Молдови.

Митрополита Володимира у 2000 році було обрано постійним членом священного синоду РПЦ. У 2019 році президент росії володимир путін нагородив митрополита Володимира орденом дружби.

В заяві від 6 квітня 2022 року митрополит не засуджує вторгнення росії до України, називає український та російський народи братськими та закликає до миру.

«За даними джерел «Української правди» у розвідці росія розглядає Ківалова як одного з можливих гауляйтерів у разі окупації Одеси», - пише видання.

Журналісти звернулись до Ківалова за коментарем, але він кинув слухавку після того, як почув, що питання стосуватиметься його поїздки до Молдови.

Ківалов залишив Україну за два дні до повномасштабного наступу росії 22 лютого рейсом Київ-Лондон. У квітні Ківалова помітили в одному з п'ятизіркових готелів Дубая.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости