Общество | 26 Июля, 2023

Екс-міністр енергетики закликав українців готуватися до важкої зими

Свежие новости: Екс-міністр енергетики закликав українців готуватися до важкої зими

Чи буде енергетична ситуація взимку гірша за попередню - це залежить, чи буде і як часто Росія битиме по енергетичній інфраструктурі. Однак потрібно "мати план Б".

Про це в ефірі КИЇВ24 розповів керівник сектору "Енергетика" Офіс ефективного регулювання, екс-міністр енергетики Олексій Оржель (2019-2020).

"Потенційно, це залежить від того, наскільки часто росіяни битимуть по енергетичній інфраструктурі. Якщо вони зосередять свої ідари саме по мережах, по об'єктах генерації, ситуація справді може бути поганою. На сьогодні відбуваються саме підготовчі, щоб знайти альтернативні джерела. Тобто, це великі мобільні генератори, які мають загоїти нашу критичну інфраструктуру. Щоб була вода, тепло", - зазначив він.

За його словами, у деяких областях може бути гірше, а десь краще, але "ми на сьогодні маємо готуватися, щоб мати величезні запаси резервів".

"На жаль, елементарно не вистачає коштів, іноді – елемантарного обладнання, але у кожного має бути план Б", - наголосив Оржель.

У Міністерстві енергетики готуються до складного опалювального сезону. Там заявляють, що в тактиці російської армії нічого не змінилося, і вона обстрілюватиме енергетичні об'єкти під час опалювального сезону 2023-2024 років.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости