Криминал | Николаев, 9 Сентября, 2022

Екс-керівник Миколаївської окружної прокуратури, який передавав секретну інформацію ворогові, постане перед судом

Свежие новости: Екс-керівник Миколаївської окружної прокуратури, який передавав секретну інформацію ворогові, постане перед судом

СБУ завершила досудове розслідування щодо протиправної діяльності колишнього керівника Миколаївської окружної прокуратури Геннадія Германа за підозрою у державній зраді.

Про це повідомляє СБУ.

Доведено, що чоловік за власною ініціативою «співпрацював» з ворогом від початку широкомасштабного вторгнення в Росії.

На посаді зловмисник використав надані йому повноваження для збору інформації військового та оперативно-службового характеру, яку згодом передавав представникам ворожих силових структур.

Зокрема, йдеться про оперативну обстановку в регіоні, результати обстрілів, паролі на блокпостах та інформацію про військових полонених з росії.

Для конспірації діяв через посередника.

Досудове розслідування проводилося у межах кримінального провадження, розпочатого за частиною 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Санкція статті передбачає покарання у вигляді п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Обвинувальний акт направлено до суду.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости