Политика | 25 Июля, 2022

Екс-головам МЗС та Мін'юсту повідомили про підозри у держзраді

Свежие новости: Екс-головам МЗС та Мін'юсту повідомили про підозри у держзраді

Колишньому голові МЗС України Костянтину Грищенку та екс-голові Мін'юсту Олександру Лавриновичу повідомлено про підозри у держзраді.

Про це інформує прес-служба Офісу генпрокурора.

Слідство вважає, що у квітні 2010 року підозрювані особи у змові з групою осіб, у т. ч. з колишніми президентом та прем'єром України, діяли на шкоду суверенітетові та територіальній цілісності країни. Також під загрозою опинилася обороноздатність та безпека України, зокрема економічна. 

Костянтин Грищенко був главою українського МЗС, а Олександр Лавринович очолював Мін'юст у квітні 2010 року, коли було підписано договір між Україною та РФ щодо перебування російського флоту на території нашої країни. У прокуратурі вважають, що угода підписувалась без обов'язкової правової експертизи та погоджена без жодних зауважень.

Своїми діями екс-міністри та інші фігуранти цієї справи у квітні 2010 року підписали та ратифікували угоду, за якою термін перебування Чорноморського флоту РФ на території України було продовжено на 25 років.

При цьому згадані особи діяли, порушуючи Конституцію України та закон "Про міжнародні договори".

Представники прокуратури наголосили, що таким чином з'явилися сприятливі умови для розширення та модернізації озброєння Чорноморського флоту РФ замість виведення російського флоту з портів Криму та Севастополя.

Колишні чиновники звинувачуються за статтею про державну зраду КК України. Слідчі ДБР проводять досудове розслідування. З огляду на те, що підозрювані перебувають за кордоном, підозри їм оголошено заочно.

У публікації прес-служби Генпрокуратури не згадуються прізвища колишніх міністрів України.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты