Криминал | 3 Мая, 2024

Екс-генералу СБУ Наумову ДБР оголосило про підозру у незаконному збагаченні на ₴32,7 мільйонів

Свежие новости: Екс-генералу СБУ Наумову ДБР оголосило про підозру у незаконному збагаченні на ₴32,7 мільйонів

Колишньому начальнику Головного управління внутрішньої безпеки Служби безпеки України Андрію Наумову повідомлено підозру за фактом незаконного збагачення на загальну суму 32,7 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Держбюро розслідувань.

За даними розслідування, фігурант, перебуваючи на посаді в СБУ, набув необґрунтованих активів, включаючи дорогі автомобілі, значну суму грошей та коштовності.

У власність колишнього посадовця потрапили автомобілі «Toyota Land Cruiser 200» та «BMW X6 xDrive40d», а також значні суми грошей в євро та доларах США. Крім того, у нього виявлені два смарагди значної вартості.

"Колишній посадовець підозрюється у незаконному збагаченні, тобто вчиненні злочину, передбаченого ст. 368-5 КК України", - йдеться у повідомленні.

Слід зауважити, що це вже не перший випадок, коли Наумову пред'являють звинувачення, адже раніше йому вже було повідомлено про підозру у привласненні, розтраті майна та у зловживанні владою чи службовим становищем (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 364 КК України).

Підозрюваний, пребуваючи на посаді керівника державного підприємства протягом 2019-2021 років, заволодів понад 3,2 мільйонами гривень. Тоді його було оголошено у міжнародний розшук.

Наразі триває розслідування усіх злочинів.

Як відомо, Президент України Володимир Зеленський позбавив Андрія Наумова звання генерала за зраду. Зеленський наголосив, що такі “антигерої” порушують присягу і додав, що йому нема коли займатися всіма зрадниками.

Діяльність Наумова в Україні розслідують за статтею "державна зрада". Джерела ЗМІ в українських спецслужбах вважають, що Наумов міг передати російським спецслужбам відомості, що дозволили російській армії швидко захопити територію зони відчуження ЧАЕС. Проте про підозру в державній зраді Наумову не оголошували.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости