Общество | Николаев, 22 Января, 2018

«Дякую всім, хто сьогодні будує Українську Соборну Самостійну державу», - Олексій Савченко

Свежие новости: «Дякую всім, хто сьогодні будує Українську Соборну Самостійну державу», - Олексій Савченко

22 січня у Миколаївському академічному українському театрі драми та музичної комедії з нагоди відзначення Дня Соборності України та 100-річчя проголошення незалежності Української Народної Республіки відбулися урочисті збори. До святкування долучилися керівництво області та міста Миколаєва, військові, представники релігійних конфесій, державні службовці та небайдужі жителі міста.

З вітальним словом до присутніх звернувся голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко. «Вітаю усіх сьогодні, хто долучився до визначної події. Багато що буде лунати за  сьогоднішню подію, багато хто буде згадувати сьогодні День злуки. Але перед тим я би хотів, щоб ми, об’єднавши наші серця, наші душі, подякували нашим хлопцям, яких Миколаївщина втратила на Сході нашої країни. Я хотів би щоб ви сьогодні подякували і нашим, спецслужбам які теж втрачають наших рідних земляків. Я сподіваюся, що ця хвилина мовчання, вона не буде просто тим, що ми їх пам’ятаємо. Ця хвилина мовчання означає, що ми душею і серцем дотинаємось до вічного», - зазначив очільник області.

Олексій Савченко акцентував, що лише об’єднавшись українці можуть досягти поставленої мети. «Ми повинні згадати про те, що об’єднавшись ми можемо долати всі перешкоди в нашому житті, Сьогодні коли ми маємо прямий фронт на Сході нашої країни, не треба забувати, що у нас є ще два фронти. Це корупція, яка з’їдає зсередини, практично, всі державні органи. Ми можемо багато про це казати, але саме в цей день я наголошую, що ми зробили величезний виклик цьому злу. І боремось, і будемо долати його до останнього подиху! І ще один фронт – це інформаційний фронт. Інформаційні атаки, можливості користування різними ЗМІ про масову дискредитацію влади, на жаль, такі явища є. Але я певен, що український народ розуміє за що треба віддавати душу, розуміє, що нам хочуть донести і розуміє, що нам робити. А робити нам треба, кожному, без винятку, свою справу. Робити її чесно, робити її фахово і робити її від серця. Бо інакше не буде. Дякую всім, хто сьогодні будує Українську Соборну  Самостійну Державу. Я вам вдячний!», - резюмував Олексій Савченко.

Голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко за плідну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток держави, збереження загальносуспільної єдності і національних  цінностей, побудови заможної, демократичної  України та з нагоди відзначення  Дня Соборності України вручив Подяку Прем’єра-міністра України:

-  Олексію Вадатурському - Герою України, генеральному директору ТОВ СП «Нібулон»;

-  Олександру Шаповалову - Воскресенському селищному голові Вітовського р-ну Миколаївської області;

-  колективу фермерського господарства «Органік Сістемс» групи компаній «Agrofusion».  Подяку отримав Іван Сакаль - фінансовий директор групи-компанії «Agrofusion».

Крім цього, почесною відзнакою голови Миколаївської облдержадміністрації  «Святий Миколай Чудотворець» III ступеня нагороджено Юрія Діденка - голову Миколаївської обласної організації «Народний Рух України», народного депутата України IV скликання.  А також заслуженого діяча мистецтв України, лауреата Шевченківської премії, поета Дмитра Креміня.

У День Соборності України, в знак шани квіти було покладено до пам’ятників Тарасу Шевченку та В’ячеславу Чорноволу, а також пам’ятнику Героям Небесної сотні.

Для довідки: Цього року 22 січня Україна відзначає визначні історичні дати – виповнюється 99-та річниця проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки (1919) і 100-та річниця прийняття Четвертого Універсалу Української Центральної Ради (1918), який проголошував Українську Народну Республіку «самостійною, ні від кого незалежною, вільною суверенною державою українського народу».

Акт об’єднання українських земель в єдину державу 22 січня 1919 року є основоположним для історії новітнього українського державотворення.

Українська Народна Республіка проголосила незалежність першою серед нових держав у Східній Європі – раніше, ніж країни Балтії, Польща та Чехія.

На жаль, так склалося, що саме у День Соборності у буремному 2014 році своє життя задля відновлення української державності віддали Герої – активісти Євромайдану Сергій Нігоян та Михайло Жизневський. Їхні життя не були віддані марно, як і життя Героїв Небесної Сотні. Сьогодні бійці в зоні АТО, як і українські вояки 100 років тому, відстоюють незалежність і соборність України.

 

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты