Общество | Южноукраинск, 2 Марта, 2018

Допомога незахищеним верствам населення в умовах негоди

Свежие новости: Допомога незахищеним верствам населення в умовах негоди

В Україні і досі немає офіційного визначення бездомності. Наразі зростання та поширення бідності є однією з найважливіших причин, що породжує бездомність. Люди, що сплять на вулиці, в під’їздах будинків, на горищах та в підвалах, стали звичним явищем сучасного життя.

Про це повідомляє КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська".

Вулична соціальна робота – це мобільна форма надання соціальних послуг, що здійснюється групою фахівців поза межами закладів для бездомних громадян.   

01 березня 2018 року за ініціативи керівництва комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська» вже вдруге на цьому тижні відбувся рейд, в якому взяли участь працівники комунального закладу та спеціалісти Южноукраїнського міського центру для сім'ї, дітей та молоді з метою виявлення осіб без визначеного місця проживання, які потребують допомоги.

Мобільна група здійснила обстеження місць де можливе перебування осіб без визначеного місця проживання, обстежили вулиці Дружби Народів та Набережна Енергетиків, район біля теплотраси та район міського автовокзалу де всім охочим було запропоновано зігрітись гарячим чаєм.

Під час рейду було виявлено 2 особи, які знаходилися у колекторі біля теплотраси. Спеціалісти пригостили їх гарячим чаєм з печивом. Було встановлено їх особу та з’ясовано причин з яких вони  опинилися в складних життєвих обставинах.

За результатами рейду 1 громадянина доставлено до соціальної палати КЗ «ЮМЛ», де він зможе у період складних погодних умов отримати ряд послуг, а саме лікування, харчування, проживання та буде забезпечений одягом бувшим у вжитку. Інший громадянин, який є мешканцем с.Костянтинівка (про дану особу було повідомлено в Костянтинівську селищну раду Арбузинського району) в категоричній формі відмовився від надання йому соціальних послуг, але йому була надана інформація щодо допомоги яку він може отримати.

Подібні рейди будуть проводитися до покращення погодних умов, адже в цей час, як ніколи, незахищеним верствам населення необхідна наша допомога.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости