Общество | Вознесенск, 6 Апреля, 2018

До Всесвітнього дня здоров’я – « Здоров’я для всіх»

Свежие новости: До Всесвітнього дня здоров’я – « Здоров’я для всіх»

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) у 1998 р. прийняла програму «Здоров’я для всіх у 21-му столітті», в якій окреслила глобальні пріоритети та основні завдання, котрі повинні забезпечити у всесвітньому масштабі досягнення і підтримання найвищого рівня здоров’я протягом усього життя. Саме за показником рівня здоров’я населення міжнародні експерти Організації ООН, ВООЗ проводять порівняльний аналіз ступеня сталого розвитку тих чи інших країн. Тим самим рівень вирішення зазначених завдань відображає оцінку досягнень охорони здоров’я в певній місцевій громаді, країни, регіоні в цілому.

Про це повідомляє Сектор з питань ОЗ УСЗН ВМР.

 
 
 

На місцевому рівні  завдання ВООЗ втілюються через виконання загальнодержавних програм.

Так, у місті Вознесенську діють наступні програми:

Комплексна програма соціального захисту «Турбота» передбачає створення комплексу правових, економічних, медичних, реабілітаційних та інших заходів, які слугують поліпшення життя та здоров’я, соціальної адаптації людей похилого віку, ветеранів війни, осіб з обмеженими фізичними можливостями, громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Місто Вознесенськ, як і Миколаївська області загалом, відноситься до регіонів з високим рівнем захворюваності на туберкульоз, більша частина хворих припадає на молоде, працездатне населення. Міська Цільова соціальна програма протидії захворюванню на туберкульоз передбачає спільність дій між собою державних та громадських структур, що  допомагає зменшити загальну кількість хворих на туберкульоз, зниження хворобливості та смертності від туберкульозу та ВІЛ- асоційованого туберкульозу.

Протягом останніх 20 років місто Вознесенськ займає третє місце в області по захворюваності та поширеності на ВІЛ-інфекцію, тому метою Програми профілактики ВІЛ-інфекції/СНІДу є стабілізація епідемічної ситуації, зниження захворюваності та смертності завдяки профілактиці, лікуванню, догляду та підтримці ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД.

Злоякісні новоутворення  разом з хворобами серцево – судинної системи є основними причинами смертності та інвалідизації, в тому числі населення працездатного віку.

В Програмі боротьби з онкологічними захворюваннями передбачені як медичні, так і соціальні чинники для профілактики та поліпшення надання медичної допомоги хворим на пухлинні та передпухлинні захворювання.

Деякі інфекційні захворювання є керованими інфекціями, тобто попередити такі захворювання можна за допомогою профілактичних щеплень. В місті діє державна програма вакцинації населення згідно державного календаря щеплень.

Програма «Доступні ліки» стартувала за ініціативи Кабінету Міністрів у квітні 2017 року в рамках заявленого Урядом курсу на покращання ситуації в системі охорони здоров’я та на зростання тривалості життя українців. Першими трьома програмними нозологіями стали захворювання серцево-судинної системи, діабет та астма. У 2017 році Уряд виділив на реалізацію програми загалом більше 700 млн. грн. За інформацією МОЗ, минулого року за програмою відпускалися 198 препаратів, кількість виробників – учасників програми перевищила 50, а кількість аптек – учасниць програми перевищила 6,7 тис. За майже 14 млн. рецептів пацієнти отримали ліки безкоштовно або з невеликою доплатою. У лютому МОЗ затвердив розширений перелік ліків по програмі, до якої увійшли 239 препаратів, що на 20% більше, ніж минулого року.

БУДЬТЕ ЗДОРОВІ!

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты