Общество | Николаев, 4 Января, 2018

До уваги суб’єктів видавничої справи Миколаївщини

Свежие новости: До уваги суб’єктів видавничої справи Миколаївщини

15 грудня 2017 року набрав чинності наказ Держкомтелерадіо від  17.10.2017 № 384 «Про затвердження Порядку накладення Державним комітетом телебачення і радіомовлення України адміністративно-господарських штрафів». 

Таким чином завершено створення  правового механізму реалізації повноважень Держкомтелерадіо, визначених Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо обмежень доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту». 

Відтепер видавнича продукція, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, без наявності відповідного дозволу, виданого згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.2017 №262 «Деякі питання видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та /або  ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України», вилучатиметься з обігу уповноваженими особами Держкомтелерадіо.

Вилучення відбуватиметься на підставі звернень правоохоронних органів, юридичних та фізичних осіб відповідно до Порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.2017 №235.

На суб’єктів господарювання, що порушують закон, накладатиметься адміністративно-господарський штраф у розмірі 10 мінімальних заробітних плат за кожен випадок такого розповсюдження, вчиненого вперше, та у розмірі 50 мінімальних заробітних плат за кожен наступний випадок такого розповсюдження.

Оскільки Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо обмежень доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту» набув чинності 1 січня 2017 року, дія його, а також прийнятих у відповідності з ним підзаконних актів не поширюється на продукцію, ввезену на митну територію України до цієї дати.

Водночас вся видавнича продукція, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, ввезена на митну територію України в період з 01.01.2017 року (часу набуття чинності Законом) по 22.05.2017 року (часу набуття чинності постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.2017 №262), крім ввезеної  громадянами в ручній поклажі або супроводжуваному багажі загальною кількістю на більше 10 примірників, є незаконною.

Після 22 травня 2017 року легально ввезеною в Україну може вважатися лише продукція, про видачу дозволу на ввезення якої є відповідний запис в інформаційно-телекомунікаційній системі органів доходів і зборів та Реєстрі видавничої продукції держави-агресора,  дозволеної до ввезення та розповсюдження на території України (//comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=134473&cat_id=134413), за умови документального підтвердження факту її придбання у суб’єкта господарювання, який ввіз продукцію відповідно до отриманого дозволу.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты