Общество | Вознесенск, 19 Апреля, 2021

До уваги чорнобильців Вознесенської громади

Свежие новости: До уваги чорнобильців Вознесенської громади

35 років минуло від того часу, коли страшна біда прийшла в Україну. Поліське містечко Чорнобиль зайняло місце у славнозвісному списку поряд із Хіросімою та Нагасакі. А слова “Чорнобильська АЕС” стали уособленням небаченого досі явища – атомної енергії, що вийшла з-під контролю, матеріалізацію тих грізних пересторог, які природа вже не раз посилала людям за легковажне, бездумне і злочинне поводження з собою. Аварія, що трапилася на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції, стала однією з найбільших катастроф в історії людства. Вона вплинула на долі мільйонів людей.

Що таке Чорнобиль для України?

Це 3 млн. 348 тис. постраждалих від Чорнобильської аварії та її наслідків, з них 1 млн. 258 тис. – діти.

Це майже 10% території, що зазнала прямого радіаційного ураження. Це 160 тис. людей із 170 населених пунктів, яким довелося покинути рідні оселі і переїхати в інші місця.

У багатьох регіонах України виникли нові соціально-економічні умови, що спричинили кардинальні зміни в людському житті. Україну проголошено зоною екологічного лиха.

Річниця трагедії стала Днем пам’яті жертв і вшанування героїв, які ціною власного життя і здоров’я відвернули найбільшу, загальнопланетарних масштабів катастрофу.

Людство входить у майбутнє, оглядаючись у минуле. Такий одвічний закон історії . У тому, що було, не можна нічого змінити . Але так само нічого не можна забувати. То ж нехай слово “ Чорнобиль “ стане постійним і суворим нагадуванням людині про відповідальність перед прийдешнім поколінням за все, що вона творить своїм розумом і своїми руками. В усього людства повинно вистачити мудрості, волі та відповідальності, щоб іти далі зваженим і осмисленим шляхом, на якому не залишиться місця зловісним віхам, як Чорнобиль.

Заходи до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи:
- 26.04.2021 року о 9.00 - Зустріч міського голови з представниками громадської організації громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи
- 26.04.2021 року з 9.00 до 12.00 - Покладання квітів до пам’ятника «Вшанування пам’яті учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи» у парку 1 Травня.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты