Общество | Вознесенск, 3 Ноября, 2021

Дні сталої енергії у Вознесенську

Свежие новости: Дні сталої енергії у  Вознесенську

Вже дванадцятий рік поспіль в нашій громаді проходять «Дні сталої енергії». Заходи, які проводились з 21 по 26 жовтня 2021 року, покликані привернути увагу громадськості до проблем ефективного використання енергоресурсів, необхідності застосувати новітні технології та відновлювальні джерела енергії, дбайливо ставитися до довкілля та зберігати природні багатства для наступних поколінь.

В приміщенні виконавчого комітету Вознесенської міської ради діяла виставка робіт на тему «Збережемо Планету Разом!». Тут були представлені малюнки та поробки з використанням природних матеріалів вихованців Вознесенського міського центру дитячої та юнацької творчості. Діти у своїх роботах відобразили власне бачення збереження планети. Після закінчення учасники виставки зустрілися з керівництвом міста, отримали змогу поставити запитання міському голові про те, як функціонує місто, дізнатися більше про транспорт, воду, тепло, сміття, а також запропонувати власні ідеї для якісних змін у громаді.

21 жовтня 2021 року у Вознесенську відбувались просвітницькі заходи як для дорослих, так і для дітей, де розповідали, навіщо берегти енергію, як це можна робити та яким чином це впливає на довкілля. Діти взяли участь у навчально-практичному семінарі для учнів загальноосвітніх шкіл громади «Професія Енергоменеджер», де консультант проекту GIZ «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні» Дмитро Сакалюк розповів про цікаві факти роботи енергоменеджера та продемонстрував практичні вправи з використання вимірювальних приладів.

Цього ж дня відбулося навчання для відповідальних осіб- енергоменеджерів бюджетних установ та закладів нашої громади. Захід був направлений на підвищення обізнаності відповідальних осіб – енергоменеджерів щодо питань енергозбереження та енергоефективності, необхідності впровадження системи муніципального енергоменджменту (МЕМ), із зазначенням їхньої ролі у цьому процесі.

Також в межах конкурсу МОМ «Долучайся, взаємодій, створюй: активна молодь та місцева влада на захисті довкілля» ініціативна молодіжна група організувала консультації «молодь-влада», «молодь-партнери, бізнес, ОСББ», «молодь-молодь», де отримали пропозиції та рекомендації щодо кращого впровадження ідеї компостування у Вознесенську. Наразі для нашого міста дуже гостро постає питання продовження «життя» сміттєзвалища, значна кількість органіки в структурі сміття, паління опалого листя та бадилля, тим самим погіршення екологічної ситуації на території громади. Компостування це ще і можливість «розвантажити» роботу комунальних служб міста, адже до 30% усіх відходів міста (листя, трава, гілки з дерев) можна компостувати.

Знаковою подією в рамках «Днів сталої енергії» стало обговорення результатів впровадження та затвердження заключного звіту про хід виконання Плану сталого енергетичного розвитку (Sustainable Energy Action Plan) міста Вознесенська до 2020 року на черговому засіданні сесії Вознесенської міської ради 26 жовтня 2021 року.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты