Общество | Вознесенск, 27 Ноября, 2018

Дні сталої енергії у Вознесенську

Свежие новости: Дні сталої енергії у Вознесенську

У межах реалізації Плану  сталого енергетичного розвитку міста Вознесенськ до 2020 року з 10 по 14 листопада у місті було проведено Дні сталої енергії. Хорошою традицією стало щорічне проведення заходів, присвячених проблемам енергоефективності та енергозбереження. Дні сталої енергії покликані привертати увагу мешканців міста до проблем ефективного споживання енергоресурсів, необхідності застосовувати новітні технології та використовувати відновлювані джерела енергії, дбайливо ставитися до довкілля та зберігати природні багатства для наступних поколінь.  

Про це повідомляє відділ енергоменеджменту, муніципальних ініціатив та інвестицій.

Розпочалися Дні сталої енергії 10 листопада з екологічної акції «Спалювання листя – екологічна загроза для Вознесенська». Громада міста об’єдналася з представниками комунальних та освітніх закладів з метою розв’язання серйозної проблеми нашого міста – спалювання листя. До цієї ініціативи долучилися й діти.

У школах міста Вознесенськ упродовж тижня проводилися уроки на тему «Людина та енергія» з метою формування в учнів уявлення про ощадливе використання енергії та значний вплив людини на довкілля.

12 та 14 листопада представниками громадської організації «Агентство економічного розвитку» та волонтерами проводилися акції «Енергоефективність вашої оселі» та «Збережи тепло у своєму домі» на території міської лікарні та ринку. Організатори акцій продемонстрували мешканцям міста, як витрачається енергія у кожному будинку. Також було представлено прилади, якими можна виміряти неефективні витрати енергії. Мешканці міста ознайомилися з принципом роботи тепловізора -  оптико-електронного приладу для візуалізації температурного поля та вимірювання температури.

З 12 по 16 листопада у «Ресурсному центрі з енергозбереження в місті Вознесенськ» було проведено тематичні консультації щодо енергоефективної модернізації будинків.

Такі заходи, безумовно, сприяють  спільному  усвідомленню проблем ощадливого споживання енергії, використання поновлюваних джерел енергії і зв’язків між енергоспоживанням та зміною клімату, формують свідомість та світогляд нового покоління, залучають молодь до навчально-практичної діяльності у галузі раціонального використання енергії, а також допомагають усвідомити роль людини у збереженні клімату і життя на Землі.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты