Общество | Вознесенск, 29 Марта, 2018

Діалог з молоддю про насилля у Вознесенську

Свежие новости: Діалог з молоддю про насилля у Вознесенську

28 березня 2018 року Службою у справах дітей Вознесенської міської ради за участю фахівця ЦСССДМ зі студентами юридичного відділення Вознесенського  коледжу МНАУ було проведено правопросвітницький інформаційний захід на теми: «Насильство серед підлітків», «Профілактика та запобігання насильству у родині» .

Про це повідомляє Служба у справах дітей Вознесенської міської ради.

Головною метою заходу було обговорення питання щодо протидії насильства серед підлітків та насильства в сім’ї, визначення його видів, обставин, за яких діти можуть стати жертвами насилля. Також студентам продемонстровано соціальні ролики, які висвітлюють проблемні питання.  

Зі студентами обговорені питання щодо факторів ризику, що сприяють  скоєнню різних видів насильства. Окремою цікавою темою для діалогу з майбутніми юристами стало висвітлення питання такого  виду насильства в підлітковому середовищі як буллінг – психологічний терор, який останнім часом набуває широкого розповсюдження.

Під час заходу студенти дізналися  про основні положення законів України «Про попередження насильства в сім’ї», «Безоплатну правову допомогу».Основну увагу зосередили на заходах, які вживаються з боку держави з метою запобігання та профілактики зазначених обставин. Окрім цього, присутнім донесена інформація щодо відповідальності за вчинення насилля, а також, наведені основні статті  Кримінального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення, що передбачають відповідальність за вчинення насилля, щодо профілактики та запобігання насильству у родині,  способи реалізації своїх прав у разі скоєння щодо особи насильства.

По закінченню правопросвітницького заходу студентам було роздано  буклети, в яких висвітлено основну інформацію щодо видів насилля та місця, де особи, які зазнали насилля можуть отримати допомогу.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты