Политика | 28 Декабря, 2023

Десантники евакуювали тіла своїх побратимів, яких стратили окупанти

Свежие новости: Десантники евакуювали тіла своїх побратимів, яких стратили окупанти

Страчені окупантами троє українських військовослужбовців служили у десантно-штурмовій бригаді та потрапили у полон черз поранення та контузії. Їх тіла вдалося евакуювати з поля.

Про це повідомили у Командуванні десантно-штурмових військ ЗСУ.

Як відомо, у Мережі з’явилося черговий відеодоказ стратиокупантами українських військовополонених. Черговий воєнний злочин росіян зафіксували в середині грудня в районі Роботиного Запорізької області. Слідчі підозрюють у причетності до страти окупантів із 76-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії рф, відомої як «Псковська десантна дивізія», які вже раніше були відомі своїми воєнними злочинами на Київщині.

«[…] у порушення ст. 3 Женевської конвенції про поводження з військовополоненими від 12.08.1949 р., а також інших норм міжнародного гуманітарного права, умисно вбили людей, захищених в умовах збройного конфлікту. А саме, 3 військовослужбовців 82-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України, які вибули зі строю внаслідок потрапляння у полон (hors de combat) після отримання поранень та контузій різних ступеней тяжкості.

Дане кримінальне правопорушення внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань, матеріали справи будуть передані до Міжнародного кримінального суду. Рано чи пізно, військові злочинці з російської федерації будуть відповідати за свої звірства перед міжнародним кримінальним трибуналом.

Правда на нашому боці. Нас не зламати! Ми помстимося за кожного українця, за кожен клаптик землі, на яку терористична росія принесла горе. Ворог буде покараний!», - йдеться у повідомленні.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости