Политика | Снигиревка, 11 Июля, 2017

Депутата Снігуріської міськради звинуватили в корупції, проте апеляційний суд скасував постанову та закрив провадження

Свежие новости: Депутата Снігуріської міськради звинуватили в корупції, проте апеляційний суд скасував постанову та закрив провадження

10 липня 2017 року суддя судової палати у кримінальних справах Апеляційного суду Миколаївської області Чебанова-Губарєва Н.В. розглянула апеляційну скаргу особи, яку притягнуто до адміністративної відповідальності на постанову судді Снігурівського районного суду Миколаївської області від 30 травня 2017 року.

В апеляційній скарзі депутат Снігурівської міської ради Любов Воронова зазначала, що судом неправильно встановлені обставини справи. За постановою суду, 20.01.2017 р. при проведенні Снігурівською міською радою сесії  під час голосування з питання встановлення ставки податку на майно (в частині земельного податку) на території міста Снігурівка Миколаївської області Воронова голосувала «за» прийняття зазначеного рішення.

«У Воронової Л.М. виник реальний конфлікт інтересів під час розгляду зазначеного питання та голосування, який проявлявся у суперечності між її представницькими повноваженнями депутата міської ради та приватним інтересом, як співзасновника та керівника ТОВ «Золота розга», за яким обліковуються дві земельні ділянки та знаходяться у постійному користуванні, який проявлявся у сплаті мінімального розміру (%) податків за землю, що вплинуло на результати голосування Воронової Л.М.».

Апеляційна інстанція достовірно встановила, що ТОВ «Золота розга» не сплачує земельний податок за положеннями ст. 297 Податкового кодексу України, а відтак, і відсутні суперечності між приватним інтересом Воронової як співзасновника та керівника ТОВ «Золота розга» та її представницькими  повноваженнями депутата міської ради, тому, відповідно, відсутній і конфлікт інтересів.

Апеляційну скаргу депутата задоволено, постанову щодо неї скасовано,а провадження закрито за відсутністю складу адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172-6 КУпАП. Постанова є остаточною і оскарженню не підлягає.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости