Политика | 19 Января, 2024

ДБР при перетині кордону затримало бізнесмена Мазепу, який пов’язаний з Порошенко та Тігіпко

Свежие новости: ДБР при перетині кордону затримало бізнесмена Мазепу, який пов’язаний з Порошенко та Тігіпко

Засновник інвестиційної компанії Concorde Capital Ігор Мазепа затриманий сьогодні о 15:00 під час проходження україно-польського кордону. ДБР проводить обшук в офісі компанії.

Мазепа не зміг виїхати за кордон, він був затриманий на КПП Медика-Шегині.

“Справа пов’язана із отриманням права на землю для будівництва котеджного містечка преміум-класу Goodlife Park у Вишгородському районі Київської області. Котеджне містечко побудоване у 2013 році, його площа складає 40 гектарів. Інфраструктура включає яхт-клуб, міні-готель, ресторан, дитячий парк, спортивні майданчики та фітнес-центр”, - пише видання.

Окрім цього, Concorde Capital вкладає кошти у відому медичну мережу Добробут та заміський комплекс під Києвом Shelest, а також в інші бізнеси в галузі будівництва та видобутку.

Економічна правда пише, що у справі проти Мазепи присутній російський слід, але деталі наразі невідомі. Адвокати бізнесмена заявили, що під час обшуків силовики вибили двері бізнес-центру.

- При цьому, обшуки в компанії проводяться без ухвали суду, забирають всі документи, які не стосуються справи, а пов‘язані з усіма напрямками бізнес-активності Ігоря Мазепи. Вилучено особисті речі співробітників, які працюють в інших проєктах, - заявили адвокати.

Паралельно з обшуками на переході “Шегині” відбулось затримання Ігоря Мазепи. Адвокати заявили, що він прямував на Всесвітній економічний форум у Давосі.

- Ми повʼязуємо такі дії ДБР з позицією Ігоря Мазепи стосовно тиску силовиків на бізнес, зокрема у корпоративному спорі щодо Майницького родовища за участю інвест-банкіра, - резюмували адвокати.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости