Политика | 25 Мая, 2023

Чоловіків, які незаконно виїхали з України, чекає покарання після повернення, - Клименко

Свежие новости: Чоловіків, які незаконно виїхали з України, чекає покарання після повернення, - Клименко

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що в Україні буде розроблено закон про покарання чоловіків, які незаконно виїхали за кордон під час воєнного стану.

В інтерв'ю він розповів, що це буде спільна ініціатива Верховної ради та Кабміну.

На запитання, що робити з людьми, які незаконно перетнули кордон під час війни і потім повернуться додому, міністр відповів: «На сьогоднішній день таких правил і обмежень не встановлено, але я думаю, що по закінченню війни держава зробить все для того, щоб кожному громадянину нагадати, що він робив під час війни. Маю на увазі тих, хто нелегально перейшов кордон».

«Я думаю, це буде закон», – додав він.

За словами Клименка, зараз вивчається міжнародний досвід у цьому питанні – як поводитися з громадянами, які порушили закон уже один раз. «Вони мають відповісти за порушення закону. Я думаю, кожен громадянин цього хоче і зрозуміє державу, якщо будуть якісь обмеження щодо подальшого пересування цих громадян як мінімум за кордон», – зазначив глава МВС.

Він розповів, що правоохоронці щодня затримують людей, які за підробленими документами, або за медичними підробленими документами намагаються перетнути кордон, в тому числі, в якості супроводжуючої особи людини з інвалідністю. Однак зараз випадків порушень перетину кордону значно менше, ніж у перші місяці повномасштабної війни.

«Питання стоїть перед нами, яким чином так обладнати кордон, щоб люди не змогли через нього пройти. Ми з нашими міжнародними партнерами робимо все, щоб технічно обладнати всі наші західні кордони. Це і теплові пастки, і відеокамери, які будуть стояти по всій лінії кордону і будуть нам сигналізувати про те, що є намагання перейти кордон. На це, відповідно, буде наша реакція», – розповів Клименко.

 

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты