Общество | Вознесенск, 30 Октября, 2018

Чого не знали вознесенці: чотири «Зелених Гаї» і один коньячний завод

Свежие новости: Чого не знали вознесенці: чотири «Зелених Гаї» і один коньячний завод

Завдяки інциденту з металевою ємністю, яка зачепила електропроводи у Вознесенську, громадськості стало відомо, що майно «Зеленого Гаю» вирiзають на металолом. Такий стан речей пов’язують з невмiлим господарюванням керiвництва пiдприємства, в тому числi нардепа Лiвiка. Після того, як «Маю право» озвучило проблеми колись славетного підприємства Миколаївщини та згадало нібито бізнес-партнера Самойлова, до редакції звернулися представники ТОВ «Вознесенський коньячний завод», директором якого є Самойлов. Вони заявили, що не мають жодного відношення нi до бочки, яку вивозили з територiї «Зеленого Гаю» на металобрухт, нi до самого «Зеленого Гаю». Редакція «Маю право» вирішила розібратися у цих складнощах.

З’ясувалося, що потужності підприємства, що виготовляло алкогольні напої, викупили бізнесмени з Києва та Одеси і в 2016-му році було створено ТОВ «Вознесенський коньячний завод». Наразі до «Зеленого Гаю» і до Лівіка зокрема він не має жодного стосунку, хоча більшість вознесенців про це не знає, так само, як донедавна і редакція «Маю право».

У господарюванні ж нардепа лишається ПрАТ «Зелений Гай». Згідно з Єдиним держреєстром юросіб ця фірма займається вирощуванням зернових, бобових та олійних культур, видобуванням піску, гравію і каоліну. Також зазначено, що підприємство вирощує виноград з подальшою переробкою у спиртні напої для продажу.

Цікаво, що окрім ПрАТ «Зелений Гай» у Єдиному держреєстрі юросіб є, як мінімум, ще три діючих фірми з практично однаковими назвами, що зареєстровані у Вознесенському районі. Більш того, ТОВ «Агродом «Зелений Гай» і ТОВ «Агропідприємство «Зелений Гай» розташовані за тією ж адресою, що і вищезгаданий ПрАТ «Зелений Гай»: село Бузьке, вулиця Зеленогаївська,12. Ще одне аграрне підприємство – ТОВ «ТІУ – «Зелений Гай», також знаходиться у Бузькому. Усі чотири фірми окрім схожої назви та ідентичної адреси пов’язує також те, що кінцевими бенефіціарами вказані члени родини Лівіків. Залишається лише здогадуватися, навіщо одним й тим же людям створювати стільки підприємств-близнюків.

Редакція «Маю право» проведе журналістське розслідування, аби з’ясувати, чому на підприємствах Лівіка все вивозиться на металолом.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты