Политика | 4 Ноября, 2023

Чиновники США та ЄС обговорюють з Україною мирні переговори з Росією — NBC

Свежие новости: Чиновники США та ЄС обговорюють з Україною мирні переговори з Росією — NBC

США та Європа почали обговорювати з Києвом мирні переговори з Росією і те, від чого  Україні доведеться відмовитись для досягнення домовленості.

Про це  пише  видання NBC із посиланням на власні джерела.

За словами одного нинішнього чиновника США та одного колишнього чиновника США, знайомих із дискусіями, офіційні особи США та Європи почали "тихо говорити з українським урядом про можливі мирні переговори з Росією для припинення війни".

Розмови, як пише видання, включали дуже широкі нариси того, від чого Україні, можливо, доведеться відмовитись у досягненні угоди, сказали урядовці.

Деякі з переговорів, які офіційні особи назвали делікатними, відбулися минулого місяця під час зустрічі представників понад 50 країн, які підтримують Україну, зокрема з членами НАТО, відомою як Контактна група з оборони України, повідомили урядовці.

"Обговорення є підтвердженням військової динаміки на території України та політичної обстановки у США та Європі", - заявили чиновники.

Як пишуть журналісти, розмови почалися на тлі занепокоєння офіційних осіб США та Європи про те, що війна зайшла в глухий кут, і про здатність продовжувати надавати допомогу Україні.

"Представники адміністрації Байдена також стурбовані тим, що Україна закінчує сили, тоді як Росія має, здавалося б, нескінченні запаси. Уряд США стурбований тим, наскільки менше уваги громадськості привернула війна в Україні після початку війни Ізраїлю і ХАМАС майже місяць тому . Чиновники побоюються, що ця зміна може ускладнити отримання додаткової допомоги для Києва", – пишуть журналісти видання.

Деякі американські військові чиновники приватно почали використовувати термін "патова ситуація" для опису поточної битви в Україні, а деякі кажуть, що це може зводитися до того, яка сторона зможе утримувати військові сили найдовше. Жодна зі сторін не робить значних успіхів на полі бою, яку деякі офіційні особи США тепер описують як "війну дюймів". Офіційні особи також приватно заявили, що Україна, ймовірно, має час лише до кінця року або трохи пізніше, перш ніж розпочати більш термінові дискусії про мирні переговори.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты