Политика | Южноукраинск, 6 Февраля, 2019

«Чиновника в окоп – захисника в теплу оселю», – в Южноукраїнську воїни АТО провели попереджувальну акцію

Свежие новости: «Чиновника в окоп – захисника в теплу оселю», – в Южноукраїнську воїни АТО провели попереджувальну акцію

Сьогодні, 6 лютого, на засідання виконавчого комітету завітала численна делегація. Представники громадської організації «Воїни і ветерани АТО» разом з волонтерами прийшли з попереджувальною акцією. Їх обурила непрозорість і брак інформації щодо майбутнього розподілу квартир у реконструйованому шостому гуртожитку. Перед очима членів виконавчого комітету розгорнули транспарант з написом «Чиновника в окоп – захисника в теплу оселю».

Слід зазначити, що дане питання на порядку денному не стояло. Втім, як зазначив голова ГО «Воїни і ветерани АТО» Олександр Стоянов, рано чи пізно таке рішення будуть приймати.

«Жодного разу не запросили членів нашої організації, щоб за круглим столом обговорити це питання і прийняти якесь справедливе, зважене, компромісне рішення. Проблема, перш за все, полягає в тому, що той закон, за яким здійснюватиметься розподіл житлових приміщень, морально застарів. У 84-му році було затверджений житловий кодекс. Ми розуміємо, що час вже пішов далеко вперед. Ми також розуміємо, що війна триває і десятки наших хлопців сидять в окопах. Пільги, зароблені кров’ю, втраченим здоров’ям, життям почали діяти з 2014-го року. Яким чином дотриматись соціальної справедливості, не образити АТОвців, вирішувати вам. Я закликаю вас до прозорості, до постійної взаємодії, діалог за круглим столом, щоб інформація не приховувалася», – звернувся до членів виконкому очільник южноукраїнських АТОвців.

На думку представників громадської організації, справедливим рішенням буде виділення їм 15 із 45 двокімнатних квартир шостого гуртожитка.

Також Олександр Стоянов поскаржився, що на його запит про вільні житлові приміщення в місті КП ЖЕО відмовилося надавати конкретні відповіді.

«Почуйте нас! Якщо ви будете продовжувати не чути нас, ви будете підштовхувати нас до того, щоб ми вчиняли більш радикальні дії і цілком можливо будемо висувати якісь політичні вимоги. Але нам дуже не хотілося б цього робити», – попередив про серйозність намірів голова громадської організації «Воїни і ветерани АТО».

Перший крок до порозуміння було прийнято вже на сьогоднішньому засіданні. Так, Олександра Стоянова включили до складу громадської комісії з житлових питань при виконавчому комітеті.

Зазначимо, що за час бойових дій на Донбасі лише дев’ятьом учасникам АТО надали безкоштовне житло в Южноукраїнську.

Читайте больше на нашем Telegram-канале. Присоединиться к нему можно ЗДЕСЬ.

Читайте також: В Южноукраинске на комиссии по жилищным воспросам со скандалом распределяли квартиры в реконструированном общежитии

«Горностай и его «партиоты» выступят против жилья для АТОшников», - заявления южноукраинского депутата Григоряна

Комментарий " Побратима"Сюрченко по решению южноукраинских депутатов подождать с жильём для АТОшников

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты