Спорт | 29 Марта, 2023

Чи може Ломаченко перемогти Хейні

Свежие новости: Чи може Ломаченко перемогти Хейні

Цей текст був вперше опублікований на Tribuna.com у листопаді 2022 року – після перемоги Василя Ломаченка над Джемейном Ортісом.

Тепер бій між Ломаченком та Хейні став реальністю – українець та американець поб’ються за звання абсолютного чемпіона легкої ваги (зараз усі чотири титули в дивізіоні належать Девінові) 20 травня у Лас-Вегасі.

***

У ніч з 29 на 30 жовтня Василь Ломаченко (17-2, 11 КО) переміг одностайним рішенням суддів Джемейна Ортіса(16-1-1, 8 КО). Після поєдинку у ринг піднявся чинний абсолютний чемпіон легкої ваги Девін Хейні (29-0, 15 КО) та заявив, що сподівається організувати зустріч проти Ломаченка.

Ще рік тому обговорення кандидатури Девіна, як суперника Василя, здебільшого приводило до думки, що Хейні поки що зарано виходити на такий бій. Зараз же американець багатьма вважається не тільки серйозним конкурентом, а й фаворитом у протистоянні проти Василя.

І цьому є пояснення не тільки у різниці у віці (Ломаченку 34, а Девіну - 23)

Хейні вміє і знає, як працювати у незручному для Ломаченка стилі. Та здатний повністю реалізувати план

Кар’єра Василя Ломаченка – чергове підтвердження, що ідеальних стилів у боксі не існує. Є більш дієві у конкретних обставинах, є ті, що більше підходять певному спортсмену і проти яких важче протидіяти конкретним суперникам. Стиль бійця із Білгород-Дністровська пройшов шлях від нерозуміння, як він боксуватиме після аматорів, через тотальне страждання суперників, що не знали, як протидіяти такому боксу, до стану, коли у Ломаченку розібрались.

Американська молодь зрозуміла, що треба робити з Василем, щоб виглядати щонайменше непогано. Це був важкий шлях всіх легковаговиків, що зустрічались з ним, а підсумував надбання Теофімо Лопес. Спокій та холодна голова, регулярний та жорсткий джеб, тримання Ломаченка під тиском кількістю ударів. Відтяжка при атаці Ломаченка та моментальна контратака правою рукою: аперкот у тулуб, прямий у голову, подекуди боковий. Регулярні зміщення на ногах, контроль дистанції та швидкість вкрай необхідні для реалізації цього плану.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости