Политика | 16 Ноября, 2022

Через російські ракетні атаки вчора відключилась Хмельницька АЕС, а на Рівненській АЕС вимкнувся один енергоблок

Свежие новости: Через російські ракетні атаки вчора відключилась Хмельницька АЕС, а на Рівненській АЕС вимкнувся один енергоблок

Хмельницька атомна електростанція була відключена від електромережі через російські обстріли 15 листопада.

Про це заявило Міжнародне агентство з атомної енергії.

«Хмельницька АЕС в Україні втратила будь-який доступ до електричної мережі вчора через військові атаки на країну, що змусило її тимчасово пеерключитися на дизельні генератори для живлення», – заявили в агентстві з посиланням на його генерального директора Рафаеля Маріано Ґроссі.

Ці дані Ґроссі отримав від української влади. ХАЕС була повністю відключена о 18:35 напередодні, перед цим всі чотири лінії станції поступово відключалися через ракетні удари по країні. Два реактори станції були вимкнені, що уповільнило подачу живлення до домогосподарств, підприємств та інших споживачів. Станція відновила живлення через дві запасні лінії через 9 годин, хоча одна з цих ліній згодом знову була тимчасово втрачена.

Крім того, МАГАТЕ згадує Рівненську АЕС, яка втратила зв’язок з однією зі своїх ліній потужністю в 750 кіловат після обстрілів. Відтак її вихідна потужність скоротилася, і один із чотирьох енергоблоків був автоматично відключений. Станція збільшила потужність одного з решти енергоблоків вранці 16 листопада, щоб продовжити енергопостачання до мережі.

За висновками МАГАТЕ, ракетні удари 15 листопада підкреслили вразливість ядерної безпеки об’єктів в Україні.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости