Политика | Южноукраинск, 15 Апреля, 2019

"Це не помста", - мер Южноукраїнська про кадрові зміни

Свежие новости:

На офіційному сайті Южноукраїнська опубліковано чергове звернення міського голови Віктора Пароконного до депутатів та мешканців міста. У ньому мер пояснює свою позицію щодо звільнення заступника, керуючого справами виконкому та обрання секретаря ради.

Навколо наслідків зупиненої роботи міської ради з листопаду 2018р. по кінець лютого 2019р. є деяке непорозуміння.

Це зокрема включення кадрових питань на 46-у сесію міської ради, яке у декого викликає враження того, що це помста міського голови до цих посадовців.

Доповідаю, що це помилкове враження. Зокрема в Депутатському зверненні дванадцяти депутатів міської ради, яке було доведене відділу забезпечення депутатської діяльності 13 березня 2019 року, зокрема поставлено такі кадрові  питання:

  • Проект рішення «Про затвердження на посаду заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради».
  • Проект рішення «Про внесення змін до рішення Южноукраїнської міської ради від 26.11.2018 № 1347», де йдеться про уточнення до добре відомого рішення «Про дострокове припинення повноважень секретаря міської ради Дзюбенко Л.П. ще з листопаду 2018 року».
  • Проект рішення «Про звільнення заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Бацмана М.В.».
  • Проект рішення «Про звільнення керуючого справами виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради Головченко І.В.».
  • Проект рішення «Про обрання секретаря Южноукраїнської міської ради».

Згідно пп. 8, п. 4, ст.42. Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» - «міський голова скликає сесії міської ради, вносить пропозиції та формує порядок денний сесій міської ради і головує на пленарних засіданнях ради». У відповідності до кадрових  питань, які подали депутати в їхньому Депутатському зверненні, то вони увійшли до порядку денного 46-ї сесії міської ради, як про те заявили депутати міської ради.

За вказаним зверненням доповідачами по цим питанням мають бути депутати, які подали їх на розгляд сесії міської ради або депутати за профілем постійної депутатської комісії. Відділу забезпечення депутатської діяльності зроблено попередження до потреби більш якісно готувати питання на розгляд сесій міської ради, де виникли деякі питання щодо доповідачів по вказаним кадровим питанням.

Оскільки ще відбувається процес стабілізації роботи міської ради, то і депутатам потрібно більш конкретно і вчасно координувати свою роботу з відділом забезпечення депутатської діяльності.

Стосовно вказаних кадрових питань у окремих депутатів міської ради та міського голови може виникати потенційний/реальний конфлікт інтересів про який не потрібно забувати та завчасно, принаймні до голосування, про нього заявляти в сесійній залі.

В частині якоїсь помсти від міського голови до будь кого з осіб заявлених в порядку денному по кадрових питаннях, про що йдеться в зверненнях на моє ім’я та на адресу НАЗК, то ця інформація не має жодних підстав оскільки міський голова в час виникнення проблем, які стали наслідком в постановочних питаннях до вказаних посадовців на посаді не працював.

Призиваю всіх бути взаємно ввічливими і не намагатись видавати очевидні речі за кимось бажаними. Натомість є нагальна потреба зосередити свою увагу на вирішенні цілої низки питань територіальної громади Южноукраїнська на які чекає все місто.

Стосовно терміну дезорганізація, який є вживаним до руйнівного зупинення роботи міської ради, яка відбулась з осені 2018р. по початок весни 2019 року, де є певна незгода декого з посадовців до його застосування, то є офіційне визнане тлумачення цього терміну – дезорганізація (фр. desorganisation) – послаблення або порушення організації, дій, робіт руйнування, розлад сформованої організації. Бачимо, що термін застосований до названої не роботи міської ради – дезорганізація, є  влучним.

Місто чекає від обраної ним влади не розладу, а роботи. Пам’ятаймо, за нашим ставленням до роботи спостерігають і все бачать ті, хто довірив нам цей відповідальний обов’язок –  працювати разом на благо розвитку нашого Южноукраїнська, на добробут його мешканців!

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты