Политика | 8 Июля, 2022

Білорусь погрожує атакувати Польщу у разі "провокацій" Заходу

Свежие новости: Білорусь погрожує атакувати Польщу у разі

Якщо Захід "спробує розмовляти з Білоруссю з позиції сили", збройні сили республіки готові завдати ударів по Польщі. Про це 7 липня заявив заступник начальника Генштабу РБ Руслан Косигін, якого цитує наближене до влади Білорусі агентство БЕЛТА.

За словами Косигіна, США планують розв'язати у Європі "ще один кривавий конфлікт" проти РФ та її союзників, використовуючи Польщу і країни Балтії "як полігон". Водночас країни Західної Європи, на його думку, фактично "втратили самостійність в ухваленні рішень".

Представник Генштабу РБ побачив у Польщі "мілітаристські прагнення", а у діях США та союзників – "комплекс приготувань" до воєнних дій на східному напрямку.

Косигін заявив, що на Заході мають чітко розуміти: відповідь Білорусі на "озброєні провокації" буде "адекватною і жорсткою". У разі початку конфлікту, попередив він, під удар потрапить саме Польща.

"Територія Польщі з її військовою інфраструктурою стає першочерговим об'єктом удару, а саме: центри ухвалення рішень, елементи системи управління, пункти постійної дислокації національних збройних сил, арсенали та бази, а також критично важливі об'єкти їхньої економіки і транспортної інфраструктури. Саме по них буде завдано ударів, щойно вони намагатимуться розмовляти з нашою державою з позиції сили", – заявив Косигін.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости