Экономика | Вознесенск, 20 Мая, 2017

Безробітні Вознесенського МРЦЗ обговорювали питання пенсійного забезпечення

Свежие новости: Безробітні Вознесенського МРЦЗ обговорювали питання пенсійного забезпечення

16 травня Вознесенським міськрайонним центром зайнятості було організовано та проведено семінар для осіб передпенсійного віку за участю заступника начальника відділу з питань призначення та порахунку пенсії Вознесенського об'єднаного Управління пенсійного фонду України миколаївської області Алли Волковицької. У заході взяли участь 12 осіб передпенсійного віку, які мали змогу отримати відповіді на питання щодо пенсійного забезпечення: градація пенсійного віку, мінімальний розмір пенсійного віку чоловіків та жінок, страховий стаж необхідний для виходу на пенсію тощо. Алла Петрівна компетентно відповіла на всі питання, що виникали, розсіяла хибні думки щодо нібито чергового підняття віку виходу на пенсію.

Безробітні дізналися корисну інформацію щодо розмірів мінімальних пенсій, зокрема 949 грн для осіб які мають 15 років стажу на момент виходу на пенсію та 1312 грн для осіб як мають 35 та 30 років стажу для чоловіків та жінок відповідно. Проте, з 1 січня 2018 року відбудеться очікувана Пенсійна реформа, яка змінить як суми мінімальних пенсій, так і більшість інших положень щодо пенсійного забезпечення, які діють сьогодні. Багато питань виникало з приводу того, яким чином треба діяти, якщо не вистачає необхідної кількості років стажу. Алла Петрівна пояснила, що є можливість укладання договору добровільного страхування згідно з яким, людина щомісячно проплачу 34,4% від офіційно встановленої мінімальної заробітної плати для дорахунку їй необхідного періоду страхового стажу. 

Чимало питань виникло у безробітних з приводу розміру пенсії, коефіцієнту її нарахування, за які роки можна буде брати заробітну плату, чи враховується до стажу роботи період, коли особа перебуває на обліку. На ці питання кожен отримав вичерпну відповідь та запрошення отримати більш детальні індивідуальні консультації безпосередньо в Управління Пенсійного фонду.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты