Политика | 13 Августа, 2021

«Батьківщина» Юлії Тимошенко продовжує нарощувати підтримку, а команда Зеленського – втрачає, – опитування КМІС

Свежие новости: «Батьківщина» Юлії Тимошенко продовжує нарощувати підтримку, а команда Зеленського – втрачає, – опитування КМІС

Політична сила Юлії Тимошенко стабільно збільшує кількість прихильників, а «слуги народу» втрачають підтримку серед населення. Водночас зменшується число тих українців, хто схвалює діяльність президента Зеленського. 

Про це свідчать результати всеукраїнського опитування громадської думки, яке з 24 липня по 1 серпня 2021 року провів Київський міжнародний інститут соціології (КМІС).

Згідно з опитуванням, якби вибори до парламенту відбувалися в кінці липня, до Верховної Ради пройшли б 5 партій. Серед респондентів, які збираються голосувати і визначилися, свої голоси віддали б за партію «Слуга народу» – 20,2%, ОПЗЖ – 18,3%, «Батьківщина» – 16%, «Євросолідарність» – 14,2%. Понад прохідний бар’єр набирає також «Сила і честь» (6,3%).

Таким чином, порівнюючи з аналогічним дослідженням КМІС за червень, за минулий місяць команда Зеленського втратила підтримку з 20,6% до 20,2%, а от «Батьківщина» Тимошенко – навпаки, додала до свого рейтингу з 14,7% до 16%.

Крім того, за останній місяць стало менше тих, хто схвалює діяльність Володимира Зеленського: у червні позитивно оцінювали дії президента 34,1% громадян, а вже в липні майже на 5% менше людей дотримуються такої думки (29,3%). Водночас побільшало українців, які вважають, що справи в країні йдуть у неправильному напрямку – їх вже 68,7%, а в червні було 64%.

Нагадаємо, протягом 24 липня-1 серпня 2021 року Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів всеукраїнське опитування громадської думки, під час якого методом особистого інтерв’ю було опитано 2028 респондентів, що мешкають у 105 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим). Статистична похибка вибірки не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,9% – для показників близьких до 25%, 2,2% – для показників близьких до 12%, 1,5% – для показників близьких до 5%.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты