Общество | 26 Сентября, 2023

Австрія надасть Україні два мільйони євро на розмінування

Свежие новости: Австрія надасть Україні два мільйони євро на розмінування

Австрія продовжує допомогати Україні у війні проти російських загарбників. Уряд надасть Україні 2 мільйони євро на гуманітарне розмінування.

Про це повідомив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук у Фейсбуці.

"Радий вітати у Києві австрійську делегацію на чолі з Президентом Національної ради Австрії Вольфґанґом Соботкою", - зазначив він.

Він подякував колезі за особистий внесок і зусилля у формуванні позиції щодо підтримки та солідарності Австрії з українським народом.

Під час зустрічі обговорювався низка важливих питань, зокрема – євроінтеграційний шлях України.

За словами Стефанчука, наразі усі зусилля українського парламенту й уряду зосереджені на виконанні семи рекомендацій Європейської комісії.

"Очікуємо на фінальну позитивну рекомендацію Єврокомісії у жовтні, а також на рішення Європейської Ради у грудні про започаткування переговорів про членство", - наголосив він.

Стефанчук додав, що політики також порушили питання санкційного тиску проти рф. Також багато уваги приділили темі продовольчої безпеки.

"Ще одна важлива тема – розмінування. Подякував Австрії за виділення двох мільйонів євро для гуманітарного розмінування в Україні. Сподіваюся на продовження допомоги", - зазначив глава ВР.

"Австрія вже підтримала український уряд та українське населення, яке особливо сильно постраждало від цієї війни, фінансовою та гуманітарною допомогою на суму понад 152 мільйони євро. Ми продовжуватимемо надавати нашу гуманітарну допомогу стільки, скільки буде потрібно", - зазначив президент Нацради Австрії Соботка під час промови у ВР.

Спікер наголосив, що Австрія солідарна з Україною.

"Усі знають, що Австрія є нейтральною у військовому плані, проте ми не є політично нейтральними, - і тому посіли дуже чітку й недвозначну позицію у цій війні. Австрія не може й не буде мовчати, коли йдеться про порушення міжнародного права, про неспровоковану війну, яку Росія веде проти України, і немислимі страждання, які ця війна приносить", - наголосив Соботка.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости