Общество | 18 Октября, 2019

Апеляційний суд залишив під вартою ексдепутата Пашинського

Свежие новости: Апеляційний суд залишив під вартою ексдепутата Пашинського

 

Київський апеляційний суд залишив без змін рішення про взяття під варту народного депутата минулого скликання Сергія Пашинського. Політика підозрюють в нанесенні вогнепального поранення чоловіку на ім'я В'ячеслав Хімікус у 2016 році.

Про це повідомляє видання «Ґрати».

Засідання суду тривало два дні. Захист ексдепутата просив скасувати рішення Печерського суду Києва, який відправив Пашинського у СІЗО до 4 грудня без права внесення застави.

Підтримати Пашинського у суді прийшли колишній спікер Ради Андрій Парубій, депутат Микола Княжицький, ексдепутати Тетяна Чорновіл, Андрій Тетерук та колишній секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов. Загалом 14 чинних і колишніх чиновників були готові взяти Пашинського на поруки.

Адвокати стверджували, що Печерський суд не дослідив докази обґрунтованості підозри, а також не обґрунтував ризики перебування підозрюваного поза СІЗО. 

Сам Пашинський заявив про політизацію справи проти нього і стверджує, що не винен в нанесенні тяжких тілесних ушкоджень Хімікусу. 

Нагадаємо:

  • Зараз справу, яку відкрили 31 грудня 2016 року, розслідує Держбюро розслідувань. Пашинського інкримінують умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень (частина 1 статті 121 Кримінального кодексу). Йому може загрожувати від 5 до 8 років позбавлення волі.
  • Йдеться про інцидент зі стріляниною, що стався у січні 2017 року в одному з сіл Київської області — тодішній депутат прострелив ногу чоловіку, який начебто намагався напасти на депутата зі скляною пляшкою.
  • Згодом Пашинський змінив свідчення і підтвердив, що стріляв стоячи, хоча до цього говорив на допиті, що стріляв після того, як його повалили на землю.
  • У серпні 2017-го ГПУ закрила справу, але згодом її поновили.
  • 7 жовтня 2019-го колишнього народного депутата від «Народного фронту» Сергія Пашинського взяли під варту на два місяці, до 4 грудня без права внесення застави. Водночас адвокат Пашинського заявив, що прокурор не надав нових  

Джерело: hromadske.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости